Program


Filmet főzünk - Csapd le csacsi

Filmet főzünk - Csapd le csacsi

filmvetítés és könvbemutató, 180 perc, 2025
magyar nyelven
 több

Aktuális előadások



Szeretettel meghívjuk a Filmet főzünk – Legendás magyar filmek, ízes történetek című kötet bemutatójára.

Az est programja: 

Filmvetítés
Csapd le csacsi! (16) 
Rendező: Tímár Péter
Szereplők: Pap Vera, Gáspár Sándor, Eperjes Károly

A Bőr- és nemibeteg gondozótól érkező levél alaposan felforgatja Bea és Géza házasságát. A kezdeti vita lassan kész háborúvá fajul, a házasfelek mindent elkövetnek, hogy megkeserítsék egymás életét. Megszabdalt nadrágok, elégetett harisnyák, ripityára tört étkészlet és mézben úszó konyha jelzi a csatateret. A folyamatos balhét már a szomszéd Béla is nehezen bírja, aki titkos munkásőr-alakulatával a restaurációra edz a kertvégi sufniban. Tímár Péter burleszk-vígjátéka a rendszerváltás Magyarországáról, frissen felújított kópiáról.

A filmalkotást biztosította a Nemzeti Filmintézet Köszhasznú Nonprofit Zrt.

Pódiumbeszélgetés
Aki kérdez: Dudás Viktor filmszakértő
Aki válaszol: Tusjak Marianna, a könyv ötletgazdája és szerkesztője, Korentsy Márta, a Partvonal kiadó vezetője, Gáspár Sándor Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, Koltai Róbert Jászai Mari-díjas színművész, filmrendező

Filmet főzünk – Legendás magyar filmek, ízes történetek (szerk. Tusjak Marianna)

A vaníliafagyiról a Keménykalap és krumpliorr Bagamérije, a velős csontról a Szindbád ráérős polgári világa, a borjúszegyről Az ötödik pecsét utolsó gondtalan vacsorája, a gombás hamburgerről az Üvegtigris keresetlen bádogbüféje juthat az eszünkbe. Az ételek, jelenetek és nevek sorát hosszan folytathatnánk. Olyan hosszan, hogy a maga is filmes Tusjak Marianna gondolt egyet, és felkért egy csupaszív séfet, valamint három tucat neves alkotót, hogy írásaikkal járuljanak hozzá ehhez a rendkívüli kötethez.

Így született meg e különleges receptgyűjtemény, amely 37 filmes receptet és ugyanennyi kísérőszöveget tartalmaz olyan ismert rendezők, írók, színészek, művészeti szakemberek tollából, akiknek személyes közük volt az adott filmhez vagy a témájához. Nekik köszönhetően a Filmet főzünk jóval több lett, mint egy szakácskönyv. Igazi ünnepi kiadvány, amelynek olvasása nemcsak gasztronómiai, de filmtörténeti utazás is a javából!

Aki kitalálta: Tusjak Marianna - Aki kifőzte: Királyi-Papp Nóra - Aki berendezte: Tamási Tamás - Aki befotózta: Kocsis Bence - Akik az írásaikkal fűszerezték:

Bagota Béla - Bán János - Bányai Kelemen Barna - Bodrogi Gyula - Cserhalmi György - Deák Kristóf - Dombrovszky Linda - Fazakas Péter - Fazekas Ádám - Fekete Ibolya - Gárdos Péter - Gáspár Sándor - Grunwalsky Ferenc - Haumann Máté - Herendi Gábor - Horváth Viktória - Jancsó Nyika - Kálloy Molnár Péter - Kiss László - Koltai Róbert - Madarász Isti - Mátyássy Áron - Mentes Júlia - Nagy V. Gergő - Niszkács Anna - Nyáry Krisztián - Oroszlán Szonja - Pásztor Erzsi - Piskor Fanni - Rákóczi Feri - Seregi Zoltán - Szabó István - Téni Gábor - Tiszeker Dániel - Tóth Barnabás - Ujj Mészáros Károly - Vajda Pierre - Vinnai András

Jegyár: 2000 Ft

Ajánló


La Tresse olasz–francia filmdráma, 121 perc, 2025 angol, olasz és hindi nyelven, magyar felirattal

Vlny cseh történelmi film, 131 perc, 2025 cseh nyelven, magyar felirattal

Magyar nyelven, felirat nélkül. A vetítést megelőző és az azt követő beszélgetés magyar nyelven zajlik.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!