Program


Ensemble Des Équilibres

Ensemble Des Équilibres

Francia és magyar kortárs művek

Aktuális előadásokHollós Máté: Második vonósnégyes
Bánkövi Gyula: Fehér angyalok, op. 39
Kutrik Bence: [Új mű]

SZÜNET

Florentine Mulsant: 3. vonósnégyes, op. 47
Edith Canat de Chizy: Öt miniatűr
Claire-Mélanie Sinnhuber: Les roses héroïques

Ensemble Des Équilibres: Agnès Pyka, Guillaume Barly (hegedű), Jean Sautereau (brácsa), Eric Villeminey (cselló), Sandra Chamoux (zongora)

Az Ensemble Des Équilibres 2006-os megalakulása óta folyamatosan törekszik a párbeszédre a klasszikus és más zenei területek között. A különböző esztétikai és művészeti elvek összehangolására törekvő francia muzsikusokat Agnès Pyka hegedűművész szervezte együttessé, azóta pedig számos különleges projektet hoztak létre: ötvözték már japán improvizációs művészettel vagy algériai klasszikus zenével a nyugati hagyományokat, de együttműködtek többek közt az ismert fado-énekesnővel, Cristina Brancóval is. 2023-ban jelent meg César Franck összes vonós kamaraművét tartalmazó albumuk, emellett magyar zene is szerepel diszkográfiájukban: nevükhöz fűződik Veress Sándor vonósnégyeseinek 2011-es lemez-világpremierje a Hungaroton kiadásában, két évvel később pedig Bartók 44 hegedűduóját vette fel Agnès Pyka a Talich Quartet első hegedűsével. A kezdeményezésükre létrejött együttműködés eredményeként három magyar és három francia kortárs zeneszerző egy-egy műve hangzik el a Solti teremben.

RENDEZŐ: Zeneakadémia Koncertközpont

TÁMOGATÓ: Nemzeti Kulturális Alap

Ajánló


A közel 30 éves Cotton Club Singers, és a 40 esztendős Hot Jazz Band közös produkciója hangzásában, valamint látványában egyedülálló…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!