Program


Zsidó Kulturális Fesztivál 2024: Bor, a bárhesz és az ünnep – különleges sábáti workshop kóstolóval

Zsidó Kulturális Fesztivál 2024: Bor, a bárhesz és az ünnep – különleges sábáti workshop kóstolóval

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: szeptember 13. péntek, 15:00

Bor, a bárhesz és az ünnep – különleges sábáti workshop kóstolóval

 

Mitől lesz egy bor kóser, és ha kóser, akkor biztosan finom is? Miben különbözik a bárhesz a mindenki által ismert fonott kalácstól? E produkció 60 perce alatt nem lehet bort készíteni és kalácsot is csak nehezen, még komoly tanulásra sem jut igazán idő, de Borgula Andrással, a Gólem Színház alapítójával és Verő Tamás főrabbival most mégis megpróbáljuk a lehetetlent.

Borgula András a Gólem Színház kávézójában választ ad az említett kérdésekre, be is mutatja, hogyan készül a bárhesz, amiből majd kóstolót kaphatunk egy pohárka kóser bor kíséretében. A ráadás egy közös szombati gyertyagyújtás és közös éneklés Tomi rabbival, hiszen a szombat óriási jelentőségű a zsidóság számára. 

A zsidóság megtartja a szombatot, cserébe a szombat megtartja a zsidóságot, és ez így megy már évezredek óta. Ez a délutáni program egy műsorban foglalja össze nekünk azt a csodát, amit sábesznek hívunk, avagy ízek, dallamok és történetek arról, hogy miért fontos nekünk a bor, a bárhesz és az ünnep.  

 

* Az időpont és a programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Ajánlatunk


elkafkásodás két részben

Martin Rauhaus komédiája hatalmas filmsiker volt hazájában, színpadi változata pedig Németország után először nálunk mutatkozik be.

Ajánló


A történet két szélhámosról szól: Lawrence úriember, akiről könnyen elhisszük, hogy nemesi sarj, egy száműzött uralkodó; Freddy Benson azonban kisstílű.…

3+ 90 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!