Program


Zárvatermő workshop
3

Zárvatermő workshop

Készíts velünk ajándékot!

Kézműves workshopok a Zárvatermő időszaki kiállítás tárgyinak ihletésével

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. december 10. vasárnap, 11:00

Festett fa - ékszer készítő workshop

2023. december 2-án 11-13 óráig, Pleszkán Orsolya bútorfestő segítségével a Zárvatermő kiállítás népies-szecessziós festett bútorai adnak ihletést és mintát a vállalkozó kedvű látogatóknak festett ékszerek és hűtőmágnes készítéséhez.

A kiállításban látható népies stílusú bútorokat a 20. század elején készítette Gödöllőn egy erdélyi mester, feltehetőleg iparművész által tervezett mintakönyvek alapján. Az alkotó nem csak a népművészetből jól ismert tulipán, szív és madár motívumokat használta fel, hanem ezek mellett helyet kapott a népi bútordíszítésre kevésbé jellemző páva ábrázolás is.

A programon résztvevők 10.30-11 óráig kurátori tárlatvezetéssel ismerhetik meg a hamarosan záró időszaki kiállítást.

 

Üvegikon festő workshop

2023. december 10-én 11-13 óráig, Filó Veronika múzeumpedagógus, ikonfestő művész vezetésével a Zárvatermő kiállítás festett üvegképei ihletésével kaphatnak bepillantást az üvegképek készítésének hagyományos technikájába. 

A Néprajzi Múzeum Egyházi Gyűjteménye mintegy 700 üvegképet, üvegikont őriz, mind "nyugati" (Sandl, Freistadt), mind "keleti" (Ráckeve, Máramaros, Jablonka, Füzesmikola) típusokat. Legkorábbi darabjai az 1800-as évek elejéről származnak. 

A Zárvatermők kiállításon látható 25 darab 19. századi üvegikont Románia, Erdély, Szlovákia, és Ausztria területéről gyűjtötte Román József, és felesége Anna.

Technikáját tekintve az üvegikon / üvegkép elkészítésnél az üveglap hátoldalára festve fordított sorrendet alkalmaz a festő: először teszi fel a világosítást, majd arra az alapszíneket. 

Szeretnéd kipróbálni? 

Az érdeklődők 10.30-11 óráig kurátori tárlatvezetéssel ismerhetik meg a hamarosan záró időszaki kiállítást.

 

Ajánlatunk


Mondd meg, hogy imádom a pesti nőket - Gyönyörű ének, csodálatos dallamok, látványos táncjelenetek egy eredeti magyar operett-mulatságban. Bemutató: 2020. október 23.

A III. Madách Musical Pályázat győztes műve, amely 52 pályamű közül nyerte el az első díjat, forradalmian új hangvételű musical, melyben a kor magyar dallamvilága keveredik XXI. századi zenei formákkal. Szerelem, szenvedély, küzdelem a hazáért, a magam igazságáért, az életért. Háromgenerációs, nagyszabású, magával ragadó, látványos előadás.

Ajánló


Robert Icke: Oidipusz Fordította: Upor László

Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!