Program


Wolf Péter: Sommerreise & A Reckless Requiem / LISZT ÜNNEP 2023

Wolf Péter: Sommerreise & A Reckless Requiem / LISZT ÜNNEP 2023

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: október 17. kedd, 20:00

Wolf Péter – Fábri Péter: Sommerreise – ősbemutató

Wolf Péter – Fábri Péter: A Reckless Requiem – ősbemutató

 

Közreműködik: Wolf Kati [1] – szoprán, Szenthelyi Krisztián [2] – bariton, Faludi Judit [2] – cselló, Balog József [1], Wolf Péter [2] – zongora

Szöveg: Fábri Péter

Animáció: Szalai Dániel

Rendező: Kováts Kriszta

 

Ha van a klasszikus dalirodalomban ikonikus dalciklus, akkor Schubert Téli utazása egészen biztosan az. A lassan kétszáz éve komponált sorozat immár nemcsak dalesteken varázsolja el újra meg újra a közönséget, felfedezte magának a színház, a balett és a film is. Wolf Péter és Fábri Péter csavart a dalciklus meséjén, ezúttal nem egy szerelmében csalódott, vigasztalhatatlan férfi alakja bontakozik ki előttünk – az angol nyelven írt Sommerreise, azaz a Nyári utazás 24 dalának főszereplője egy nő. A Wolf Kati által megformált figura egyedül van, mert eltűnt a szerelme, ő maga azonban nem menekül el, hanem éppen megérkezik valahová. Sok minden történik vele, de a legfontosabb, hogy újrakezdi az életét. A dalciklus zongoraszólamát Balog József, Wolf Péter zeneszerzői nyelvének és stílusának avatott ismerője játssza.

A rekviem – gondoljunk csak Mozart, Berlioz, Verdi vagy Ligeti kompozícióira – a modern ember számára elsősorban nem egy szigorúan kötött szerkezetű, latin nyelvű gyászmise, hanem egy olyan önálló koncertműfaj, mely hívőknek és nem hívőknek egyaránt lehetőséget teremt arra, hogy az elmúláshoz kapcsolódó örök kérdéseken töprengjen. Wolf Péter nyolctételes Requiemjének középpontjában nem a mindenek felett ítélkező Isten, hanem az életet szerető ember áll. A fiatal bariton, Szenthelyi Krisztián partnere maga a zeneszerző és Faludi Judit lesz.

Előadás egy szünettel, angol nyelven, magyar felirattal.

A koncert a Liszt Ünnep keretében a Papagenóval közös programként, a Müpa szervezésében valósul meg.

Támogató: Nemzeti Kulturális Alap

Ajánlatunk


Znajkay Zsófia: Péntek úr csodálatos barátai 5+ Bemutató: 2023. október 6. 100 perc, 1 szünettel

Az ország egyik első számú koncertzenekara, az összetéveszthetetlen zenei hangzású Quimby 33 év után sem hagy fel a kísérletezéssel.

VILÁGHÍRŰ STRAUSS és OPERETT melódiák csendülnek fel

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!