Program


Wagner: A Rajna kincse / BUDAPESTI WAGNER-NAPOK
2

Wagner: A Rajna kincse / BUDAPESTI WAGNER-NAPOK

2023-ban immár tizenöt éve annak, hogy Wagner teljes Ringje első alkalommal került közönség elé a Müpában, s már Hartmut Schörghofer legendás rendezésének felújított változatát is ismerőseként üdvözölheti idén a közönség.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. június 18. csütörtök, 18:00

Művészeti vezető és vezényel: Fischer Ádám

Szereplők:

Günther Groissböck: Wotan

Haja Zsolt: Donner

Brickner Szabolcs: Froh

Christian Franz: Loge

Schöck Atala: Fricka

Horti Lilla: Freia

Gál Erika: Erda

Kálmán Péter: Alberich

Jürgen Sacher: Mime

Közreműködők:

a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara

a Magyar Rádió Énekkara (karigazgató: Pad Zoltán)

Budapesti Stúdió Kórus (karigazgató: Strausz Kálmán)

Alkotók:

Christian Martin Fuchs †, Dr. Christian Baier: Dramaturg: 

Corinna Chrome: Jelmez- és bábterv

Vajda Máté: Fény

Vida Gábor: Koreográfus

Asztalos Dóra: Koreográfus-asszisztens

Polgár Etelka: Játékmester

Hartmut Schörghofer: Rendező

2023-ban immár tizenöt éve annak, hogy Wagner teljes Ringje első alkalommal került közönség elé a Müpában, s már Hartmut Schörghofer legendás rendezésének felújított változatát is ismerőseként üdvözölheti idén a közönség. A nibelung gyűrűje az emberiség történetének egyik legnagyobb műalkotása, olyan monumentális teljesítmény, amely a Sixtus-kápolna mennyezetfreskójához, az Isteni színjátékhoz vagy a József és testvéreihez hasonlítható: önmagunknak tartozunk azzal, hogy időről időre találkozzunk vele.

A Rajna kincse bevezetés a történetfolyamatba, az alapkonfliktus megjelenítése. Megtapasztaljuk az ősállapot békéjét, és szemünk előtt követik el az ősbűnt, mely elindítja a pusztuláshoz vezető eseményláncolatot. Újra és újra megsejtjük, hogy a mítosz nem istenekről, óriásokról, törpékről, hanem rólunk szól; a játékos és félelmetes mese nem egy sohasem volt világot ábrázol, hanem a miénket. Az első este előtt érdemes megismerkedni a Budapesti Wagner-napok művészeti vezetője, a zenedrámákat vezénylő Fischer Ádám koncepciójával, mely szerint a Wagner-napok „legfontosabb célkitűzése olyan előadói stílust kiépíteni, amely megfelel Wagner eredeti elképzeléseinek. Számára a drámai kifejezés, az intenzív szövegejtés volt a legfontosabb; ő nem hagyományos értelemben vett éneklést, hanem énekbeszédet (Sprechgesang) várt el a szereplőktől. A Sprechgesanggal és a Gesamtkunstwerkkel: a szöveg, a zene és a színpadi cselekmény összművészeti egységével új műfajt teremtett. Arra törekszünk, hogy előadásaink minél inkább megfeleljenek Wagner víziójának. Meggyőződésünk szerint csak így lehetséges, hogy a wagneri életművet izgalmas, lebilincselő és mindenki számára érthető módon mutassuk be." A Rajna kincse közreműködői közül kiemelhetjük a Wotant megszemélyesítő német basszbariton, Günther Groissböck nevét, akivel a 2022-es Rienzi előadáson is találkozhat a közönség, a további szereplők közül pedig régi kedvenc a Logét alakító Christian Franz, Mimét pedig 2015-ös nagy sikerű bemutatkozása után ismét Jürgen Sacher formálja meg.

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


Gyere el! Nem fogsz megváltozni, de lesz a darabban egy-két hozzád hasonló figura. Talán még azt is megtudod, hogy miért ANYÁM ORRA a címe!

Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a Recirquel új produkciója. A Vági Bence művészeti vezető rendezte Solus Amor a társulattal való többéves közös munka során megteremtett „cirque danse” nyelvén megszólaló monumentális előadás korunk természet és csoda iránti vágyódásából meríti erejét.

A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló AI látványosság!

Ajánló


„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad –…

Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!