Program


Víkingur Ólafsson / Előhang 18:30

Víkingur Ólafsson / Előhang 18:30

Műsor:
J. S. Bach: Goldberg-variációk, BWV 988

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. november 28. kedd, 19:30

Víkingur Ólafsson

Nem nehéz megfejteni, miért nevezte a New York Times „Izland Glenn Gouldjának” a már régóta világhírű, ám még mindig csak 39 éves Víkingur Ólafssont - a zongorista tökéletes hangszeres tudása, maximalizmusa, érzékeny ízlése, különlegességekhez vonzódó kutató hajlama magyarázza a párhuzamot. Ha pedig rajta ragadt ez a minősítés, aligha csodálhatjuk, hogy pályáján elkövetkezett a pillanat, amikor azzal a legendás művel lép közönség elé, amelynek előadástörténetében a kanadai zongoraművész meghatározó szerepet játszott: Bach Goldberg-variációival.

Víkingur Ólafsson Izland fővárosában, Reykjavíkban kezdte zenei tanulmányait, később azonban a New York-i Juilliard School of Music növendéke lett. Nemzetközi karrierje 2011-ben vett elhatározó lendületet, azóta a fiatal zongoraművész a világ legjelentősebb koncerttermeinek vendége és a leghíresebb zenekarok szólistája. Intellektuális előadó: nevezetesek tematikus hanglemezei és ezek koncepciója nyomán megvalósuló hangversenyei. A Müpa visszatérő vendégművésze, aki számára fontos a magyar zene, Bartók, Ligeti, Kurtág muzsikája, kamarapartnerei között pedig ott találjuk Várdai Istvánt is. A mű, amelyet Ólafsson ez alkalommal a Müpában megszólaltat, Johann Sebastian Bach Aria mit verschiedenen Veränderungen című sorozata, népszerű nevén a Goldberg-változatok minden idők egyik legnagyobb szabású és legnehezebb zongoraműve, amelyben a zeneszerző egy igen egyszerű dallam legkülönfélébb variációit mutatja be, nemcsak a karakterábrázolás bravúrját nyújtva, de egyszersmind páratlan ellenpontművészetét is felragyogtatva. A ciklus előadására csak kevés zongorista mer vállalkozni, megszólaltatása egyszerre állítja kivételes próbatétel elé a szellemet, a technikai felkészültséget és az állóképességet.

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


Egy francia kisvárostól pár kilométerre, egy magányosan álló hegyvidéki házban játszódik a történet. A család a külföldön tanuló Susanne, a legidősebb lány hazatérését várja. A békés idillt hatalmas sikoly töri meg. Marcelt, a ház urát holtan találják szobájában, késsel a hátában...

A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló AI látványosság!

Ajánló


MŰSOR: BRAHMS: d-moll zongoraverseny, op. 15 SOSZTAKOVICS: 10. szimfónia, op. 93 Elisabeth Leonskaja zongora Vezényel: Keller András

Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!