Program


Vertigo Dance Company: Pardes
8

Vertigo Dance Company: Pardes

Pardes otthon született. Ez egy olyan műalkotás, amelyben a test összekapcsolódik a belső spirituális rétegeivel - minden egyes ember/táncos belsejével, miközben egy közös kárpitba szövődik.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. április 29. szombat, 20:00

Pardes
koreográfus: Noa Wertheim
Vertigo Dance Company

A héber pardes szó "gyümölcsöskert" az ősi perzsa nyelvből származik, és fáskertet jelent. A szó más nyelvekbe is bekerült - "Paradicsom".

A zsidó misztikában a Pardes négy héber szó kezdőbetűjét jelenti, amelyek a vallási szövegek értelmezési megközelítéseire utalnak: Pshat (szó szerinti jelentés); Remez (célzott jelentés); Drash (értelmező jelentés) és Sod (titkos jelentés).

A Pardes zenéjét Itamar Doari nemzetközi ütőhangszeres művész szerezte. A filmzene összefonódott a koreográfia megalkotásának folyamatával, a stúdióban valós időben készült és lett rögzítve - és arany lehetőséget biztosított számunkra, hogy Izrael és a világ egyik legfontosabb és legjelentősebb ütőhangszeres művészével dolgozhassunk együtt.

Táncolják: Etai Peri, Sian Olles, Daniel Costa, Eden Ben Shimol, Yarden Oz, Micah Aimos, Ilan Golubovich, Ruth Ben David

Ajánlatunk


A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

Ajánló


Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt…

A Rumini Berg Judit, a mai magyar meseirodalom egyik sztárszerzőjének legismertebb műve, amit több ezer gyermek olvas kötelező irodalomként, alsótagozatban.

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!