Program


Vendégségben a Kodály Kórusnál
4

Vendégségben a Kodály Kórusnál

Kodály Kórus április 19-ei Vendégségben a Kodály Kórusnál című koncertjén a Balti államok zenéi között időzhetünk. Janis Ozols lett karnagy vezetésével ízelítőt kaphatunk a nagy népszerűségnek örvendő kóruszenéjükből, különleges hangulatú műveikből.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 19. péntek, 19:00

Műsor (tervezett):
Pēteris Butāns: Lux Aeterna / Vytautas Miškinis: Neišeik saulala / Arvo Pärt: Which was the son of… /
Rihards Dubra: Stetit Angelus / Ēriks Ešenvalds: Northern lights / Juris Karlsons: Rotaļa /
Uģis Prauliņš: „Kyrie” from Missa Rigensis / Urmas Sisask: Oremus / Vaclovas Augustinas: Tykus Tykus

Közreműködik: Kodály Kórus
Vezényel: Jānis Ozols (Lettország)

A világhírű Cosmos a cappella együttes egykori tagja Rigában szerzett kóruskarnagyi diplomát, majd 2013-2014 között a Stockholmi Királyi Zeneművészeti Főiskolán tanult karmester szakon. A Cosmos tagjaként olyan világhírű zenészekkel és együttesekkel dolgozott együtt, mint Bobby McFerrin, a The Real Group, a Take 6, a Manhattan Transfer, a The Hilliard Ensemble, a The New York Voices, a Flying Pickets, az M-Pact és az izlandi zenei ikon, Björk. Számos figyelemre méltó eredményt ért el szülőhazájában és külföldön egyaránt: karnagyi különdíjat kapott a 13. „Europe and its Songs” Nemzetközi Kórusversenyen Barcelonában, valamint „A legjobb fiatal karnagy” díját a „SCHEGHIZZI 2010” elnevezésű 49. Nemzetközi Kórusversenyen Olaszországban.

Jelenleg a "Maska" ifjúsági kórus művészeti vezetője és karnagya, amelyet Lettország egyik legjobb amatőr énekkaraként tartanak számon. Hazájában aktív szerepet vállal hazája kóruséletében: a Maska mellett több kórus munkájában is aktív részt vállal karnagyként, valamint az International Baltic Sea Choir Competition művészeti vezetői feladatát is ellátja.

Jānis Ozols zenei látásmódja, interpretációja gyakran eltér a megszokottól, nyitott a kreatív újításokra és a zenei kísérletekre, amelyet mind a zenész szakma, mind és a zeneszerető amatőrök egyaránt nagyra értékelnek. Ozols karnagyi munkája mellett rajong a gasztronómiáért: lelkes készítője saját kulináris blogjának, melynek címe „Restaurant at home and not only…”

- dtx –

Ajánlatunk


Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival, Pozsgai Zsolt átdolgozásában. Emberi drámák, sorsok, a jó és a rossz megítélése, ami olykor nem is olyan egyszerű.

Ajánló


Az évad művésze, Snétberger Ferenc koncertsorozatának első estjére vadonatúj mű ősbemutatójával készül. Movements című háromtételes darabjában zeneszerzőként és virtuóz szólistaként…

Vajon tisztában vagyunk-e saját szexualitásunkkal? Vagy csak követjük az elvárásokat, melyeket a társadalom, barátaink, partnerünk vagy saját nemünk képviselői támasztanak…

Dubrovay László Faust, az elkárhozott című táncdrámájának ősbemutatója a Müpában valósult meg 2016-ban, a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében. A Goethe…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!