Program


Városi séta - Szeretők, művészek és a megfontolt beruházók

Városi séta - Szeretők, művészek és a megfontolt beruházók

Városi séta a Szecesszió Art Deco Népművészet című kiállításhoz
A városi séta NEM a Hagyományok Házából indul, hanem külső találkozási pontról, ami jegyvásárláskor, a pdf belépőjegyen lesz feltüntetve!
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: május 25. szombat, 10:30

Városi séta a Szecesszió Art Deco Népművészet című kiállításhoz
Szeretők, művészek és a megfontolt beruházók - Ami a kiállítótérbe nem fért be...
A városi séta NEM a Hagyományok Házából indul, hanem külső találkozási pontról, ami jegyvásárláskor, a pdf belépőjegyen lesz feltüntetve! A Hagyományok Háza – Magyar Népi iparművészeti Múzeum szervezésében

Undi Mariska lakóháza, a hírhedt grófnő art deco szerelmi fészke és a kolostor kútjáról megszökött szobrok jól megférnek egymással a Szecesszió Art Deco Népművészet. Női lélek, népi formák című kiállításunkhoz kapcsolódó városi sétán. A művészeti- és várostörténeti séta során felfedezzük a környék építészeti csodáit és a beléjük zárt történeteket a századelős Budapest idejéből, sőt a séta során megnézünk más rejtett érdekességeket is a Viziváros évszázadainak mélyrétegeiből, mindezt a népművészet szemszögéből.

A séta hossza: ~ 1,5 óra
A környék: Batthyány utca, Bem rkp., Szilágyi Dezső tér, Fő utca, Szalag utca, Hunyadi János út, Corvin tér
A séta csak előre megváltott jeggyel látogatható, a sétavezetőnél nincs lehetőség jegyvásárlásra. A városi séta NEM a Hagyományok Házából indul, hanem külső találkozási pontról, ami jegyvásárláskor, a pdf belépőjegyen lesz feltüntetve! Közepesen nehéz séta, sok lépcsővel. 
A csoport maximális létszáma: 15 fő
A séta a Hagyományok Háza előtt zárul, ahol lehetőség lesz megtekinteni Szecesszió Art Deco Népművészet kiállításunkat - külön belépőjegy vásárlásával. A múzeumi belépőt itt, vagy helyszíni jegypénztárunkban is meg tudja vásárolni.
Sétavezető: Üveges Krisztina, művészettörténész, muzeológus Hagyományok Háza – Magyar Népi iparművészeti Múzeum

Ajánlatunk


A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Wagner érett remeke, melyet már a Trisztán után, de még a Ring befejezése előtt írt, hivatalosan vígopera, és nem is marad adósunk a szórakoztatással, de jóval összetettebb: szó esik benne fiatalságról és öregségről, szerelemről és barátságról, művészetről és mesterségről, újításról és maradiságról.

Ajánló


A Pénzügyőr Zenekar „Nyárköszöntő koncertet” ad a hangulatos terézvárosi Benczúr Ház Rendezvényközpont kerti színpadán! Műsoruk első részében operett- és opera-…

40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

VIII. Henrik az angol történelem talán egyik legkülönösebb szereplője, aki nemcsak szélsőséges tetteinek lenyomatát hagyta az utókorra, hanem hat házasságának…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!