Program


Varnus Xaver koncert

Varnus Xaver koncert

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. október 24. vasárnap, 16:00

Varnus Xaver a földkerekség összes jelentős orgonáján koncertezett már: Bach lipcsei Tamás-templomában, a washingtoni és a Canterbury-i székesegyházban, Párizs három főtemplomában: a Notre-Dame-ban, a Saint-Sulipce-ben és a Saint-Eustache-ban, a Berlini Dómban, valamint a világ legnagyobb működő hangszerén, a philadelphiai Wanamaker-orgonán. Orgonaművészként, íróként és médiaszemélyiségként rengeteget tett az orgonazene népszerűsítéséért. Pályafutásának háromezer koncertje során ezidáig hatmillióan vettek jegyet hangversenyeire, 53 hanglemeze, hatvanöt koncertfilmje és öt könyve jelent meg, YouTube-felvételeit ezidág tizenhat millióan nézték meg (youtube.com/xavervarnus), a SONY által kiadott, négyszeres platinalemezes CD-je („From Ravel to Vangelis”, 2007) pedig minden idők legnagyobb példányszámban eladott orgonalemeze lett.

Sok elismerése mellett Varnus Xaver a magyar állam által adható két legmagasabb kitüntetésnek, a Köztársasági Érdemrend Tiszti- és Középkeresztjének a birtokosa. 2014 és 2018 között Berlinben lakott, 2018 októbere óta pedig ismét Kanadában, ahol fiai és unokája is élnek, s amelynek negyven esztendeje maga is állampolgára.

2020 októberében Varnus Xaver az Atlantic City Organ Society meghívására a világ legnagyobb, 33 ezer sípos orgonáján koncertet Atlantic City-ben, amelynek legmélyebb hangú, és a földön fekvő 22 méteres sípját vasbetonból öntötték.

„Varnus elképesztő tehetség, minden részletében oly izgató és eredeti, mint Glenn Gould volt egykoron” – írta játékáról 1986. május 8-án Kanada nemzeti napilapja, a Globe and Mail neves kritikusa, Robert Everett-Green. 1989-ben a Toronto Star zenekritikusa, Ronald Hambleton így összegezte véleményét: „Varnust a New York Times az orgona Horowitzának nevezte, a francia Figaro az orgona Paganinijének, míg más Glenn Gouldhoz hasonlította. Ő azonban egyszerűen az orgona Varnus Xaverja, egy magabiztos csodagyerek, a maga nagyon is saját zenei lelkével.” „A 21. század orgonazenéjének egyik legmeghatározóbb alakja” - mondta róla Mark Wigmore zenekritikus Kanada klasszikus zenei rádiója, a New Classical FM 2019. november 19-i adásban.

A 2020. augusztus 30-i és 2021. április 25-i előadásra vásárolt jegyek érvényesek az új időpontra! Amennyiben az új időpont nem megfelelő, úgy a jegy árának értékében utalványt tudunk adni, amely 2022. augusztus 31-ig levásárolható a Tokaj Fesztiválkatlan 2021-es és 2022-es szezonjának programjaira.

 

Az előadás az időpontjában hatályban lévő kormányrendeletek, járványügyi szabályok betartásával látogatható.

 

*Az időpont változtatás jogát fenntartjuk!

Ajánlatunk


Ivan Menchell pergő, mély emberismeretről árulkodó vérbő komédiája sok-sok kacagás mellett megható, megrendítő pillanatokat kínál mindenkinek, aki valaha szeretett és szerették.

40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

Ajánló


A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A…

A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!