Program


VARGA HELENA BAND

VARGA HELENA BAND

A világzene műfajában alkotó zenekar 2022-ben alakult. A Varga Helena és zenekara formációban olyan hiteles, magasan kvalifikált előadókat láthat a közönség, akik egy friss, saját hangzást létrehozva jelenítik meg a roma kultúra eddig kevésbé ismert motívumait.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: június 28. szerda, 20:00

Varga Helena vezetésével a zenekar egy újszerű, összművészeti koncepciót képvisel: a közönség egy hangzásában egyedülálló zenei fúzióval ismerkedhet meg, többek között a cigány-magyar kettős identitással, a roma folklór archaikus dallamaival, a Romani Design által képviselt kulturális misszióval, Helena saját, cigány és magyar nyelven íródott, autentikus és kortárs dalain keresztül.

A zenekar tagjai által hozott kultúrák (muzsikus cigányzene, jazz, folklór, világzene) egybeolvadása egy eddig nem hallott hangzást alkotott. Hamarosan megjelenik első nagylemezük, melyen helyet kaptak főként saját szerzemények, feldolgozások, kortárs költemények és a roma közösség körében népszerű, különleges gospelek is.

BABINDÁK ISTVÁN: klarinétművész, zenészcsalád sarja, a bécsi konzervatóriumban is tanult. Hét éve zenél a Valami Swing formációban. Nemrég jelent meg első lemezük a zenekarral. Rendszeresen turnéznak, koncerteznek szerte az országban.

ORBÁN GYÖRGY: nagybőgős, a Bolla Gábor Quartet, a Coltrane Legacy alapítója. Nemzetközi és hazai zenei fesztiválok rendszeres fellépője. Játszott többek között Jimmy Wormworth, Ronnie Cuber, Tim Ries és Tony Lakatos mellett. A hazai jazzélet egyik legkeresettebb bőgőse.

BIGULI LAKATOS ATTILA: gitárművész, a népszerű rapper, G.W.M. zenekarának oszlopos tagja. Rengeteg stílusban alkot, a zenekar folyamatos koncertjei mellett.

ORSÓS SÁNDOR ERIK: fiatal, rendkívül tehetséges dobos. Felsőfokú tanulmányai mellett rendszeresen fellép különböző zenei formációkban, többek között a Várkonyi Csibészek együttessel is együtt dolgozik.

SZÉNÁSI SZILVIA: Uccu Roma Informális Oktatási Alapítvány vezetője, EU Kulturális Örökség-díjas, Europa Nostra 2020-díjas szakember. Muzsikus cigány családból származik, konzervatóriumban végzett gordonka szakon. Csellistaként különleges színfoltját adja a zenekar hangzásának.

Ajánlatunk


„Pottyondy szarkazmusa működik élőben is, de nem köti gúzsba a poénkényszer, nincs csattanó minden mondat végén, és nem is hiányzik, mert előbb-utóbb az összes feldobott labdát leüti.

Huszka Jenő történelmi ihletésű nagyoperettjét a fordulatos sorsú asszony, Lebstück Mária igaz története ihlette, aki az 1848-ban bécsi forradalom kitörésekor férfiruhába bújik, és álnéven csatlakozik az egyetemi légióhoz...

Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

Ajánló


A fogantatástól a születésig negyvenkét hét telik el. Ebben az időszakban játszódik darabunk. Hősünk azonban nem egy születendő gyermek vagy…

2023-ban, immáron 11. alkalommal kerül megrendezésre Magyarország legnagyobb, legszínesebb társasjátékos rendezvénye, a Társasjátékok Ünnepe® és Társasjátékvásár!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!