Program


Várallyay Petra
2

Várallyay Petra

Várallyay Petra karakteres zenéjét a modális jazz harmóniavilága, a balkáni zene aszimmetrikus lüktetése és távol-keleti hangrendszerek egyaránt inspirálják. Egyéni játékmódjában a kortárs zenei hangszíngazdagság éppúgy jelen van, mint a népzene beszédszerűsége, a jazz kötetlensége vagy a rockzene nyersesége.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: március 14. csütörtök, 20:00

Közreműködik:
Várallyay Petra - zongora, ének, hegedű

Várallyay Petra szólóprojektjével visszatérő fellépő az Opus színpadán. Karakteres zenéjét a modális jazz harmóniavilága, a balkáni zene aszimmetrikus lüktetése és távol-keleti hangrendszerek egyaránt inspirálják. Egyéni játékmódjában a kortárs zenei hangszíngazdagság éppúgy jelen van, mint a népzene beszédszerűsége, a jazz kötetlensége vagy a rockzene nyersesége. Szólókoncertjén fontos szerepet kap az élő loopolás, új dimenziót nyitva a hangszerek és énekhang színpadi megszólalásában. A pillanat varázsában születő zenei anyag egyaránt épít konkrét kompozíciós elképzelésekre és improvizációra, így lesz egy szál énekhangból polifonikus kórushangzás, melankolikus hangképekből dinamikus zenekari megszólalás – az ismétlődés és megismételhetetlenség izgalmas kettősségében.

Várallyay Petra jazz-zongora, jazzének, klasszikus hegedű és jazz-zeneszerzés tanulmányait a budapesti Bartók Konziban, a Zeneakadémián, valamint a hollandiai Conservatorium Maastricht jazz tanszakán végezte. Alkotóként és előadóként ugyanúgy jelen van az underground zenei szcéna kultikus koncerthelyszínein, mint a legnívósabb hangversenytermek színpadán, dolgozott már Bobby McFerrinnel és Yo-Yo Mával, fellépett számos hazai és külföldi fesztiválon a műfajok széles spektrumát bejárva. 2014-ben alakult progresszív fúziós jazztriójával számos nemzetközi elismerést tudhat maga mögött, köztük a 2017-es Sibiu International Jazz Competition „Best Instrumentalist” díját, valamint Deadline Haze című lemezükkel a független előadók és alkotók elismerésére létrehozott Independent Music Awards (USA) közönségdíját. Az elmúlt években Orszáczky-díjat, Junior Artisjus és Junior Prima díjat, valamint a Vukán György által alapított zongoraimprovizációs verseny fődíját, a Creative Art díjat vehette át.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


Nagy siker Európában: Norvégiától Olaszországig, Portugáliától Bulgáriáig, a nagy szimfonikus zenekar, a Lords of the Sound végre Magyarországra érkezik a Hans Zimmer zenéje című nagyszabású műsorával. A Dűne, A Karib-tenger kalózai, Pókember 2, Sherlock Holmes, Madagaszkár, Csillagok között, A Da Vinci-kód, Pearl Harbor, Gladiátor, Mission Impossible, és a legendás Hans Zimmer sok más műve a híres Lords of The Sound szimfonikus zenekar előadásában!

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

Vannak nagy, mindenki által ismert klasszikus zenei mérföldkövek, amelyek egész kultúránkat meghatározzák. A Klasszik Rádió és a Danubia Zenekar közös, hagyományos tavaszi koncertjén ezúttal a legek, a legendák kapnak főszerepet.

Ajánló


Bár egészen kicsi kora óta hangszerek között nevelkedett, sokáig nem volt egyértelmű, hogy a zenei pályát választja. A szakralitáshoz máig…

Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei…

A hatalmas sikerű dán film alapján készült színdarab nagy beleérzéssel és humorral szembesít bennünket azzal, milyen eufóriával és milyen fájdalmakkal…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!