Program


Úzgin Űver, Dirtmusic / DUPLA W

Úzgin Űver, Dirtmusic / DUPLA W

Ezúttal két olyan együttes alkotja a Dupla W sorozat „párosát”, melyre a rock és a népzene egyaránt hatott, és amelyek legújabb albumát erőteljes közel-keleti hatás jellemzi.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. október 1. kedd, 20:00

A Kecskeméten 1991-ben megalakult Úzgin Üver a magyar világzene egyik legkorábbi hírnökeként tűnt fel. „Szegény aratást” jelentő nevét egy mongol helység adta, ahol ősi temetkezési területet tártak fel. Mongólia felé azóta is szívesen fordul a zenekar, a „szegénység” azonban a legkevésbé sem jellemzi zenéjét. Éppen ellenkezőleg: egyaránt nyitott a kelet-európai, a balkáni, a török, a perzsa és az örmény dallamok iránt, és a népzene mellett a jazz, a rock és az elektronikus tánczenék világában is otthonos. Legújabb, Patak című lemeze az európai világzenei rádiósok listáján is előkelő helyen szerepel.
Az amerikai Chris Eckman és az ausztrál Hugo Race 2007-ben alapította a Dirtmusic együttest. Előbb gyökértelen városi folkot játszottak, a legendás mali sivatagi fesztiválon azonban annyira megérintette őket a sivatagi blues, hogy lemezeiket mali zenészek társaságában vették fel. Éppen akkoriban, amikor Mali északi részén a radikális iszlamisták rettegésben tartották a nyugatias zenék előadóit. Eckman több időt töltött egy másik „veszélyes zónában”, Törökországban is: így került kapcsolatba a Baba Zula együttessel, melynek alapítójával a Dirtmusic tavalyi, Bu Bur Ruya című albuma készült. Minden előzetes tervezgetés nélkül beköltöztek Murat Ertel garázsstúdiójába, ahol - Isztambul „hidegháborús” hangulatának hatására - egy felkavaró, pszichedelikus album került ki a kezük közül.

Úzgin Űver:

hegedű, ének: Farkas Marcsi
elektromos gitár, billentyű, sampler, ének: Homoki Péter
klarinét, fuvola, kaval, zurna, gaida, duduk, ének: Majoros Gyula
dobok: Vellai Tamás
ütőhangszerek: Mogyoró Győző
bassszus gitár, Warr-gitár: Háry Péter

Vendég: "PollyFlow" Polnauer Flóra: ének

Dirtmusic:

baritongitár, elektronika, ének: Hugo Race
elektromos gitár, kalimba, ének: Chris Eckman
elektromos saz, ének: Murat Ertel
dobok, elektronika: Milan Cimfe

Ajánlatunk


43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

3+ 90 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!