Program


Utazás Symphoniába - Fafúvósok / HANG-SZER-SZÁM

Utazás Symphoniába - Fafúvósok / HANG-SZER-SZÁM

Korosztály: 8-14 év

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. október 7. szombat, 11:00

Utazás Symphoniába
Fafúvósok

A szimfonikus zenekar nélkülözhetetlen eleme a fafúvós hangszerek csoportja. Hol kórusban szólalnak meg, erősítve a vonósok által játszott harmóniákat, hol szóló szerephez jutnak, a vonósokkal egyenrangú dallamhangszerként. A fafúvósok a szimfonikus zenekar legvegyesebb csoportja. Már a nevük is félrevezető, ugyanis a ma használt fafúvós hangszerek közül a fuvola és kistestvére, a pikoló fémből készül. A fuvolafélék másban is különböznek a többi zenekari fafúvóstól, a klarinéttól, az oboától és a fagottól. Ezek hangja a fúvókájukban található egy vagy két vékony nádlemez rezgése által keletkezik, a fuvolák és rokonaik (például a furulya) fúvókájában ilyen nincs, ezekben egy éles peremmel való találkozás hozza rezgésbe a hangszerbe fújt levegőt.

Műsorvezető: Körmendy Zsolt

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events most az egyik legkülönlegesebb műsorával tér vissza Budapestre.

Nagyszabású, exkluzív koncerttel érkezik tavasszal a Várkert Bazár színpadára a kivételes tehetségű, nemzetközileg is elismert énekesnő Király Linda és a Stúdió 11 Ensemble zenekar, hogy elvarázsolja a közönséget saját szerzeményeivel és népszerű világslágerekkel. A "Harmony of Love" címet viselő produkció sztárvendége az énekesnő testvére, Király Viktor énekes, dalszerző lesz, akivel számos szívhez szóló duettet is előadnak majd, igazi örömzenével ajándékozva meg a közönséget.

Poirot nyomozó kényelmes hazaútra vágyik a legendás, káprázatos Orient Expresszen. Csakhogy az előkelő útitársak között akad valaki, aki nagyon gyanús. Annyira gyanús, hogy bele is hal. A gyilkos pedig közöttünk van, hölgyeim és uraim… és nem is biztos, hogy egyetlen áldozattal beéri.

Ajánló


„Rájöttem, hogy az emberek soha nem fognak megváltozni. Mindig hagyni fogják, hogy az okosabb és erőszakosabb ember uralkodjon rajtuk. Aki…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!