Program


Üres székek a művészetben – Szemfényvesztő művészet I.

Üres székek a művészetben – Szemfényvesztő művészet I.

A Szemfényvesztő művészet szerzője, Gerevich József előadás-sorozatában egy-egy műalkotáshoz vagy alkotóhoz kapcsolódó kérdéseket tesz fel, és válasza nyomán felsejlik a művészet rejtett világa. Mit jelentenek Vincent van Gogh üres székei, és ezek a székek hogyan kapcsolódnak a Nobel-díjas költő, Yeats Választás című verséhez? A kérdésekhez kapcsolódó gondolatait a pszichiáter író a Hegyvidék Galériában osztja meg az érdeklődő közönséggel.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. április 20. csütörtök, 18:00

Szemfényvesztő művészet I. | Üres székek a művészetben
Művészetpszichológiai előadás-sorozat

A Szemfényvesztő művészet szerzője, Gerevich József előadás-sorozatában egy-egy műalkotáshoz vagy alkotóhoz kapcsolódó kérdéseket tesz fel, és válasza nyomán felsejlik a művészet rejtett világa. Mit jelentenek Vincent van Gogh üres székei, és ezek a székek hogyan kapcsolódnak a Nobel-díjas költő, Yeats Választás című verséhez? Hogyan avatkozik be egy mű alkotója életébe, fenekestül felforgatva azt? Mit tehet és mit nem tehet a művész azért, hogy minél maradandóbb művet hozzon létre? A pszichózis segíti vagy gátolja a művészi teljesítményt? Az alkotások hogyan viszonyulnak a magányhoz és a társas létezéshez? A kérdésekhez kapcsolódó gondolatait a pszichiáter író a Hegyvidék Galériában osztja meg az érdeklődő közönséggel.

Előadó: Gerevich József pszichiáter

Időpont: 2023. április 20. (csütörtök) 18:00

Helyszín: Hegyvidék Galéria, 1126 Budapest, Királyhágó tér 10.

Részvételi díj: 800 Ft, hegyvidéki lakosoknak: 200 Ft

Jegyek kaphatók a https://hegyvidekgaleria.jegy.hu/ oldalon, valamint a Hegyvidék Galériában. Az eseményre érkezéskor a lakcímkártya felmutatása kötelező!

Kép // Vincent Van Gogh: Van Gogh széke, 1888; olaj, vászon, 91, 8 × 73 cm; The National Gallery, London (https://www.nationalgallery.org.uk/paintings/vincent-van-gogh-van-goghs-chair) és Vincent Van Gogh: Gauguin széke, 1888; olaj, vászon, 90,5 cm × 72,7 cm; Van Gogh Museum, Amszterdam (https://www.vangoghmuseum.nl/en/collection/s0048V1962)

 

 

Ajánlatunk


Ivan Menchell pergő, mély emberismeretről árulkodó vérbő komédiája sok-sok kacagás mellett megható, megrendítő pillanatokat kínál mindenkinek, aki valaha szeretett és szerették.

Ajánló


43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

Giuseppe Verdi AIDA Opera három részben, négy felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Megérkezett Pottyondy Edina új estje, a Démonok és hormonok. Terápiás stand up a körülöttünk élő és a bennünk lakó démonokról.…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!