Program


Urban Verbunk Társulat- RÓZSA STORY

Urban Verbunk Társulat- RÓZSA STORY

Az új magyar táncstílust képviselő Urban Verbunk Magyarország legújabb hivatásos tánctársulata. Vérpezsdítő ritmusok, 16 hengeres dinamika, és határtalan lendület fémjelzi a társulat előadásait. A képregényként is megrajzolt betyárok egy futurisztikus, mégis hiteles betyárvilágot tárnak a nézők elé.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. május 19. szerda, 19:30

Urban Verbunk Társulat- RÓZSA STORY

Az új magyar táncstílust képviselő Urban Verbunk Magyarország legújabb hivatásos tánctársulata. Vérpezsdítő ritmusok, 16 hengeres dinamika, és határtalan lendület fémjelzi a társulat előadásait.

A 7 karakteres férfi és 1 szenvedélyes nő egyedülálló katarzist kiváltó ősereje és erőbedobása teszi egyedivé és magávalragadóvá a szegedi betyárkirály, Rózsa Sándor történetét. Fejjel lefelé lógó Gyimesi csángó ropogtatás, eszközös harci táncok éles kések és láncok.

Erkel Ferenc kevésbé ismert megzenésített Szózata is jelentős szerepet kap az előadás történelmi hitelességének kidomborításában.
Tradítionális néptánc, gondolat ébresztő akrobatikai elemekkel fűszerezve. Az előadás legfőbb célja a magyarság identiásának erősítése és a hagyományos kultúra népszerűsítése. Mindezt a vizuális élményt még teljesebbé teszi a 7X4 méteres ledfalanimáció, aminek segítségével több százan táncolnak egyszerre a tüzes Hortobágyon.

Összességében, a képregényként is megrajzolt betyárok egy futurisztikus, mégis hiteles betyárvilágot tárnak a nézők elé.


Művészeti igazgatók: Tóth Judit, Moussa Ahmed

Táncolják: Bulyáki Zoltán, Dávid Gábor, Heiger József, kiss László Vidor, Lukács Tamás, Moussa Ahmed, Szalai Bálint, Tóth Judit

Zene: Szitha Miklós
Közreműködők: Horváth Alexandra, Tóth Gergő, Lázár Gyula, Solymosi Mátè, Góbé, Vörös Eszter Anna

Szöveg: Pál Tamás
Jelmez: Papp Janó
Videóanimáció: Höltzl Gergő
Grafika: Nikon One
Színpadtechnika: Next Stage
Rendező- koreográfus: Tóth Judit- Moussa Ahmed

Ajánlatunk


“Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább, de nem teszem! Te nem középszerű vagy, hanem tehetségtelen.

Egy szállodai szoba a helyszín, ahol két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges legénybúcsúra készül. Alex, a hűséges cimbora gondosan fölkészült Simon esküvője előtti utolsó kiruccanására, ám hiába az alapos tervezés, a dolgok mégsem úgy alakulnak, ahogy szeretnék.

Ajánló


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

Janikovszky – lánykori nevén Kucses – Éva tizenkét és tizennyolc éves kora között, 1938-tól 1944-ig vezette a naplóját. Negyedik naplófüzetének…

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!