Program


UMZE Kamaraegyüttes: Megtört szépség

UMZE Kamaraegyüttes: Megtört szépség

A zenei „törékeny szépség” nemcsak a felhangzó zeneművek koncepciójában és zenei anyagában nyilvánul meg, de több komponistánál az élőben előadott muzsika és a rögzített zenei anyag, valamint a tradicionális hangszerek keltette akusztikus hangzás és az elektronikus zenei effektusok közötti finom egyensúlyra való törekvésben is.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: május 17. péntek, 19:00

UMZE Kamaraegyüttes: Megtört szépség

Műsor:
Varga Judit: Megtört szépség (2018) – magyarországi bemutató
Bartokos Botond: confused AF – ősbemutató
Futó Balázs: Rest(s) in (my) piece(s) – ősbemutató
*****
Mihalicza Csenge: Felhők: Mammatus – ősbemutató
Bánkövi Gyula: Painted by the Time, op. 32
Anna Thorvalsdottir: Entropic Arrows (2019)

Közreműködik:
UMZE Kamaraegyüttes
Vezényel: Vajda Gergely

Megtört szépség: az élőlények átmeneti természetének szépsége. Entrópia: az idő képlékeny természete, amely számunkra, emberek számára csupán egy irányba, a szétesés, a pusztulás, az elmúlás irányába mutatva tud megnyilvánulni. A mára világhírű izlandi Anna Thorvalsdottir, és a Bécsben élő magyar zeneszerző, Varga Judit művei keretezik az UMZE kamaraegyüttes múlandó szépségről mesélő hangversenyét. A zenei „törékeny szépség” nemcsak a felhangzó zeneművek koncepciójában és zenei anyagában nyilvánul meg, de több komponistánál az élőben előadott muzsika és a rögzített zenei anyag, valamint a tradicionális hangszerek keltette akusztikus hangzás és az elektronikus zenei effektusok közötti finom egyensúlyra való törekvésben is. Bánkövi Gyula varázslatos hangszínei, és Futó Balázs gyönyörűségesen komplex műve mellett felhangzanak a legfiatalabb hazai zeneszerző-generáció tagjai, Mihalicza Csenge és Bartokos Botond által erre az alkalomra komponált ősbemutatók is.

Ajánlatunk


Dr. Csernus Imre önálló estjén a rá jellemző profizmussal és lényeglátással döbbent rá gondolkodásmódunk fricskáira, és állít fel bennünket említett kipárnázott helyünkről. Persze, ehhez előbb helyet is kell foglalnunk itt, a Városmajori Szabadtéri Színpadon.

Gaetano Donizetti AZ EZRED LÁNYA Vígopera két felvonásban, prózai jelenetekkel, francia és magyar nyelven, magyar, angol és francia felirattal

A Beautiful Confusion ZÓRA váratlan, de intenzív feltűnésének címe is lehetne akár. A kaliforniai születésű és részben ma is Amerikában élő Urbányi Zóra 2021-ben élénk visszhangot váltott ki Kollár-Klemencz László Iszom a bort című dalának feldolgozásával, ami után egymást követték saját szerzeményei.

Ajánló


A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!