Program


ÚJRA-HANGOLVA TÁNCGÁLA

ÚJRA-HANGOLVA TÁNCGÁLA

2024.06.23-án ismét táncgála a Juliett Sport Egyesület szervezésében. Éld át Te is a tánc felemelő érzését a Juliett Dívák és meghívott vendégeik által! Ha táncolsz élsz, ha élsz táncolsz.

Aktuális előadások"Egyetlen ember sem léphet kétszer ugyanabba a folyóba, mert az már nem ugyanaz a folyó, és ő már nem ugyanaz az ember." (Hérakleitosz)

Juliett Sport Egyesület, Juliett Gála, Juliett Évadzáró gála, Juliett Jubileumi gálaműsor…és még sorolhatnám. Ezek az évek határozták meg a mindennapjaimat majd 18 éven keresztül. Aztán hirtelen, a mindenki által ismert okok miatt, 4 év kényszerszünet következett, mind a tanításban, mind a gálák tekintetében.

Tavaly szeptemberben indítottam újra táncóráimat és álmodtam egy nagyot. Egy gálát, melyen együtt táncolhatok régi és új tanítványokkal, barátokkal, tánccsoportokkal, ismerősökkel.

Az első gálaműsorunk 2004-ben volt, egy tornateremben, már akkor is egy másik tánccsoporttal közösen (Kreadance SE), az utolsó pedig 2019-ben. Az idei műsornak egy igazán impozáns helyszínt választottunk, mely úgy gondolom méltó ehhez a nagyszabású baráti „összejövetelhez”.

A Juliett Dívák a fő mozgatórugója a gálánknak, mely 2020-ban alakult. Általuk, velük álmodtam meg valami újat, valami csodásan különlegeset, mely a jelenlegi mindennapjaimat kitöltik, feltöltik, energiát és lendületet adnak.

A műsorban fellépő táncosok, tánccsoportok, számomra nagyon kedves barátok, akikkel sok mindent átéltünk együtt, akikkel szakmai kapcsolatot ápolok évek/évtizedek óta, akik valamilyen formában részesei voltak a táncos életemnek vagy egyszerűen csak csodálom, tisztelem szakmaiságukat. Néhányuk személye nagyon meghatározó volt tánctanításaim kezdetén, rengeteg segítséget kaptam Tőlük, melyből a mai napig táplálkozom.

Szerencsésnek érzem magam és hálás vagyok, hogy a tánc szeretete olyan kapcsolatokat tudott építeni közöttünk, hogy elfogadták a felkérést erre a gálaműsorra.

Egy kedves táncos ismerősöm így nyilatkozott a közelmúltban rólam:
„Mondanám, hogy miből lesz a cserebogár, de már rég Főnixmadár de minimum Sas…” (Cs.S.)

Elgondolkodtató volt a kinyilatkoztatása…talán tényleg így van, a kalandos, de rögös életutamat tekintve. Ezért kedves barátom megjegyzéséből merítve az alábbiakkal zárnám soraimat:
A Főnix egy rendszeres, időközönként tűzben elégő, majd poraiból feltámadó, megújuló madár. A Főnix tettekre, cselekvésre ösztönöz, arra, hogy az ember egy másik szögből is megvizsgálja a helyzetét, újra gondolja ideáit, régi beidegződéseit. Kreatív és pozitív energiával tölt fel.  A test és a lélek gyógyulást egyszerre szimbolizálja. A madár általában a felemelkedés, a szárnyalás, az elérhetetlen világ jelképe. Ég és föld között szárnyal…(Wikipédia)

Műsorunkat változatosra, színesre terveztük, így több táncstílus lesz az est folyamán, többek között:
- moderntánc
- kortárstánc
- hip-hop
- streetdance
- argentin tangó
- hastánc
- társastánc-showtánc

Szeretettel várunk mindenkit!
Lajos Julianna (a Juliett SE és a Juliett Dívák alapítója)

Házigazda Fellépők:
Juliett Dívák
Juliett Ladies
Juliett SE – 2 csoportja
Go Dance Company

Vendégfellépők:
A12 Táncstúdió és Táncszínház
Adonika Mozgásművészeti Stúdió
Alice Bellydance és csapata
Carmen TSE
Elisabeth Katalin Grabow és csapata
Kreadance SE
Sándor Tímea és csapata
Sharyam Tímea és csapata

Ajánló


A túzok (Otis tarda) Európa legnagyobb testű röpképes madara, mely tavasszal, a dürdés idején a magyar puszták egyik emblematikus természeti…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!