Program


Újévi koncert fiataloknak / Haydn: A teremtés – részletek
2

Újévi koncert fiataloknak / Haydn: A teremtés – részletek

Csukd be a szemed, hallgasd a zenét, és figyelj a megjelenő képekre! Hallod az őskáosz gomolygását, a fénysugár megszületését? Azt, ahogyan a kék bolygó előbukkan a ködből, majd a legelső vízi és szárazföldi élőlények benépesítik?  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: január 1. hétfő, 16:00

És kezdetektől fogva ott a szeretet, ami a bibliai emberpár, Ádám és Éva megjelenésével válik az univerzumot irányító legfőbb erővé. Ha újév, akkor Fischer Ádám és Haydn: a délutáni koncertre elsősorban, de persze nem kizárólag az iskolásokat várjuk.

Ez a Müpa egyik legrégebbi, nemes hagyománya: az új esztendő első napja a nagy osztrák zeneszerző, Haydn jegyében telik. Nemzetközi hírű karmesterünk, Fischer Ádám régóta küldetésének tartja, hogy a klasszikus zene iránti rajongást minél előbb átadja a következő generációknak. Partnerei ebben idén az Osztrák-Magyar Haydn Zenekar és a Nemzeti Énekkar, továbbá három kiváló szólista, Rácz Rita, Megyesi Zoltán és Bakonyi Marcell. Az általuk magyarul énekelt részleteket a karmester kommentálja, magyarázza és kontextusba helyezi. Hagyatkozzunk bátran a fülünkre: Fischer Ádám és muzsikustársai célja, hogy a zenei hallás elvontnak tűnő világa ne ismeretlen, félelmetes területként, hanem hívogató, gazdag országként jelenjen meg az iskolás korosztály számára. Haydn A teremtés című oratóriumából gondosan válogatott, változatos tematikájú részletek tökéletes bevezetést nyújtanak az új évhez és a szimfonikus zene, illetve az oratórium műfajához egyaránt. A komponista rafinált egyszerűsége a kulcs a titokhoz: az új világ teremtésének megidézésekor olyan színeket választ gazdag palettájáról, amelyeket nézegetve fiatalok és szüleik egyaránt rádöbbenhetnek arra, hogy kevés csodálatosabb dolgot tudunk megnevezni annál, hogy élünk.

Korosztály: 12-16 év

 

Vezényel: Fischer Ádám

Közreműködők:

szoprán: Rácz Rita

tenor: Megyesi Zoltán

basszus: Bakonyi Marcell

Osztrák-Magyar Haydn Zenekar

Nemzeti Énekkar (karigazgató: Somos Csaba)

 

Rendező: Müpa

Ajánló


A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

A szabadságharc hőse, Baráznay Ignácz tisztázatlan halála után negyven évvel leánya, Amália egy különös transzcendens utazás alkalmával visszakerül 1848-ba

zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!