Program


Új kezdet – a Hungarian Quartet koncertje ( Beethoven,Bartók,Schubert ) közreműködik: Perényi Miklós

Új kezdet – a Hungarian Quartet koncertje ( Beethoven,Bartók,Schubert ) közreműködik: Perényi Miklós

Keller András, a világhírű hegedűművész, a Keller vonósnégyes alapítója és a Concerto Budapest zeneigazgatója által frissen életre hívott Hungarian Quartet első koncertjét hallhatja a közönség ezen az estén.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. január 4. péntek, 19:30

Beethoven: Nagy fúga, op. 133
Bartók: V. vonósnégyes, BB 110
Schubert: C-dúr vonósötös D 956

Hungarian Quartet: Keller András, Pilz János (hegedű), Homoki Gábor (brácsa), Fenyő László (cselló)

Közreműködik: Perényi Miklós (cselló)

Keller András, a világhírű hegedűművész, a Keller vonósnégyes alapítója és a Concerto Budapest zeneigazgatója által frissen életre hívott Hungarian Quartet első koncertjét hallhatja a közönség ezen az estén. A „szuperkvartett” zenészei Keller mellett Pilz János, a Keller vonósnégyes alapító tagja, a Budapesti Fesztiválzenekar szólamvezetője és a Budapesti Vonósok koncertmestere, Fenyő László, több nemzetközi verseny győztese, a Karlsruhe-i Zeneakadémia professzora, és Homoki Gábor brácsaművész, a korábbi Kelemen Kvartett tagja. Három zenészgeneráció tudását, tehetségét integrálva az új együttes az 1935-ben Végh Sándor által alapított, később Székely Zoltán által vezetett, legendás Magyar vonósnégyes (Hungarian String Quartet) 1972-ben félbeszakadt munkáját kívánja folytatni. „Az elődeink által képviselt, külsőségektől mentes, de nagyon személyes zenélés hagyományát szeretnénk megújítani. Hubay Jenő, Zathureczky Ede, Kovács Dénes – a magyar hegedűművészet meghatározó mesterei – magyarul beszéltek a hangszerükön, művészetük üzenete mégis univerzálissá lett. Mi ehhez a kiveszőben lévő zenéléshez szeretnénk visszatérni.” – mondta Keller András. 

Rendező: Concerto Budapest

Ajánlatunk


A Müpa-beli koncerten balladák és tempósabb dalok, a legnagyobb slágerek közül huszonnégy szám csendül fel, ahogy eddig még soha: akusztikus, kamarazenei átiratban, két vokalista, zongora, hegedű, cselló és fuvola kíséretével.

JOHANNES BRAHMS: Változatok egy Haydn-témára, op. 56 RICHARD STRAUSS: d-moll burleszk zongorára és zenekarra *** HECTOR BERLIOZ: Rómeó és Júlia, op. 17 – zenekari részletek (Szerelmi jelenet, Mab királynő-scherzo, A magányos Rómeó, Báli jelenet)

Poirot nyomozó kényelmes hazaútra vágyik a legendás, káprázatos Orient Expresszen. Csakhogy az előkelő útitársak között akad valaki, aki nagyon gyanús. Annyira gyanús, hogy bele is hal. A gyilkos pedig közöttünk van, hölgyeim és uraim… és nem is biztos, hogy egyetlen áldozattal beéri.

Ajánló


Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha…

Fischer Ádám több mint fél évszázada kezdődött karmesteri pályája sokféle szálon kapcsolódik hazájához: a Rádiózenekar, az Operaház, a Müpa, az…

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!