Program


Tűréshatár (Csortos)

Tűréshatár (Csortos)

Mantagheye Bohrani
iráni-német filmdráma, 99 perc, 2023
fárszi és német nyelven, magyar felirattal

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 8. hétfő, 18:00

Rendező: Ali Ahmadzadeh
Szereplők: Alireza Keymanesh, Amir Pousti, N/A, Shirin Abedinirad

 

Amir magányos iráni drogdíler, akinek egyetlen társa a kutyája. A fiatal férfi éjszakánként drogot terjeszt, miközben modern, betépett prófétaként segít bajba jutott ügyfeleinek. Amir a teheráni külváros sötét útjait rója, két meló között pedig blantokat teker, hogy kiszakadjon a valóságból. Éjszakai portyája során folyton szembesül az iszlamista rezsim ordító ellentmondásaival, visszataszító álszentségével.

Ali Ahmadzadeh szabad és merész filmje az iráni főváros ritkán látott, drogmámorban úszó oldalát mutatja meg a folyton utazó magányos drogdíler karakterén keresztül. A stáb az iráni hatóságok engedélye nélkül, gerillamódszerekkel, rejtett kamerákkal forgatott, majd az államapparátus arra kérte a rendezőt, hogy vonja vissza a filmet a Locarnói Filmfesztivál versenyprogramjából. A Tűréshatár végül a fesztivál fődíját nyerte. A zsűri indoklása szerint a leleményes és konzekvens fényképezés, a különleges sound design, az autentikus és merész színészi alakítások sikerrel vezetik be a nézőt egy veszélyekkel teli világba. Ahmadzadeh filmje egy 99 perces kiáltvány a lázadás és a szabadság jegyében.

Díjak: Locarnói Nemzetközi Filmfesztivál (2023) - Arany Leopárd - Legjobb film

Bemutató dátuma: 2024.03.07.

Forgalmazó: magyarhangya

Ajánlatunk


elkafkásodás két részben

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Berlioz kései operanyitánya, a Beatrix és Benedek izgalmas, dinamikus zene. Csajkovszkij Hegedűversenye a 19. egyik legnépszerűbb versenyműve: egyszerre virtuóz és bensőséges. César Franck d-moll szimfóniája pedig a belga származású francia szerző német komolyságot árasztó opus magnuma.

Ajánló


A világhírű lett mezzoszoprán, Elīna Garanča korunk egyik legkeresettebb operaénekese. Vokális teljesítményét és színészi alakításait Salzburgtól Bécsen és Párizson át…

Carl Orff CARMINA BURANA Szcenikus kantáta eredeti nyelveken, magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!