Program


Történeti idő és jelenlét Kalotaszegen - Népismei tudománytár

Történeti idő és jelenlét Kalotaszegen - Népismei tudománytár

Balogh Balázs és Fülemile Ágnes néprajzkutató szerzőpáros a rendszerváltás óta végez néprajzi terepmunkát Kalotaszegen, a művészetben, a tudományban és a közgondolkodásban egyaránt kiemelt szerepet játszó erdélyi tájegységen. A közelmúltban megjelent munkájukban kutatásaik újabb eredményeit teszik közzé: a Kalotaszegről élő kép, a regionális identitás változásai a történelmi hatások következtében, a tájegység térszerkezete, kapcsolatrendszere, a szórványosodás kérdései kerülnek górcső alá.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. december 7. csütörtök, 18:00

Balogh Balázs - Fülemile Ágnes
Történeti idő és jelenlét Kalotaszegen - Fejezetek egy emblematikus néprajzi táj jelképpé válásának történeti, társadalmi folyamatairól.
Balogh Balázs és Fülemile Ágnes néprajzkutató szerzőpáros a rendszerváltás óta végez néprajzi terepmunkát Kalotaszegen, a művészetben, a tudományban és a közgondolkodásban egyaránt kiemelt szerepet játszó erdélyi tájegységen. A közelmúltban megjelent munkájukban kutatásaik újabb eredményeit teszik közzé: a Kalotaszegről élő kép, a regionális identitás változásai a történelmi hatások következtében, a tájegység térszerkezete, kapcsolatrendszere, a szórványosodás kérdései kerülnek górcső alá.
A kötetről, a tudományos eredményekről és az állomásozó terepmunka személyes megéléséről Sándor Ildikó beszélget a szerzőkkel.

Ajánlatunk


A Budapest Bár a szívbemarkoló és szívderítő dalok cigányzenei feldolgozásaival vált Magyarország egyik legnépszerűbb zenekarává. Az együttes varázslatos vonzerejét a kitűnő zenészeknek és a magyar rockzene kultikus énekeseinek köszönheti.

A Rumini a mai magyar meseirodalom egyik sztárszerzőjének, Berg Juditnak a legismertebb műve, melyet évről-évre több ezer magyar gyerek olvas kötelező irodalomként az alsó tagozatban.

Ajánló


Négy különböző kultúrájú "öreglány" – őszinték, viccesek- igazi emberek, még most is ízig – vérig nők. Életük utolsó fejezetében, a…

Wayne Eagling – Solymosi Tamás / Pjotr Iljics Csajkovszkij A DIÓTÖRŐ Mesebalett két felvonásban

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!