Program


Tisza-tó, az ember alkotta paradicsom (Fábri)

Tisza-tó, az ember alkotta paradicsom (Fábri)

A lélegzetelállító természetfilm a Tisza-tó születésének 50. évfordulója alkalmából készült az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ és Aktív Magyarország megvalósításában.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 1. hétfő, 10:30

Tisza-tó, az ember alkotta paradicsom
magyar természetfilm, 85 perc, 2023
magyar nyelven

Rendező: Szendőfi Balázs
Szereplő: Ljasuk Dimitry

A Tisza évezredek óta kanyarog az Alföldön. Mióta az ember is megjelent a partján, próbálja a szolgálatába állítani a szőke folyót. Vizét issza, öntöz vele, felszabdalta és kiegyenesítette. Ötven éve pedig megállította, hogy egy nagy víztározót csináljon belőle. Akkor még nem tudta, hogy műve az ősi Tisza világát csalja elő. A folyó kiengedett vizének köszönhetően egy különleges élőhely keletkezett. Az ember építette, a természet belakta. Így jött létre az ember alkotta paradicsom: a Tisza-tó. A film mesélője, Ljasuk Dimitry kézen fogja a nézőt, és mind a négy évszakot átívelve bemutatja, hogy az évtizedek során mivé lett ez a különleges hely.

Mily gyönyörűt alkottunk, pedig nem is mi tettük azzá. De mi vagyunk azok, akik felelnek érte, akik megőrizhetik és vigyázhatnak arra az ajándékra, amit a természettől kaptunk.

A lélegzetelállító természetfilm a Tisza-tó születésének 50. évfordulója alkalmából készült az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ és Aktív Magyarország megvalósításában. A természetfilm három ismert filmes közös produkciója. Az író-rendező Szendőfi Balázs számtalan díjat és elismerést kapott természetvédelmi, kutatói és filmes munkásságáért. A film mesélő-szereplője Ljasuk Dimitry filmjeiről és környezetvédelmi tevékenységéről ismert, ő készítette a Tisza-tavon játszódó, nagysikerű Jóreménység-szigetét. A film operatőre, Fehér Zoltán számos természetfilm készítője, a Vad víz: Aqua Hungarica és a Múlt és jelen: Vizeink az ember kezében című természetfilmjei mellett a Rejtett világ: A vadvizek története 2023-ban a Gödöllői Természetfilm Fesztiválon fődíjat nyert.

Bemutató dátuma: 2023.10.05.
Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Ajánlatunk


Szerelmi háromszögek, nercbundák, hiányos öltözetű hölgyek, ablakon kirepülő ruhadarabok, totális téboly. Mindez London legelegánsabb szőrmeszalonjában, kizárólag a felhőtlen szórakoztatás érdekében!

Az Anconai szerelmesek kacagtatóan fordulatos, kedvesen pikáns, szellemes, zenés összekacsintás a hetvenes évek olasz slágereivel. Szerelem, slágerek, tánc, gegek, csipetnyi erotika, poénok, kacagás, happy end.

Dubrovay László Faust, az elkárhozott című táncdrámájának ősbemutatója a Müpában valósult meg 2016-ban, a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében. A Goethe remekműve által ihletett nagyszabású produkció a 2023/24-es évadban debütált a Pécsi Nemzeti Színház nagyszínpadán, 2024-ben pedig újra színre kerül a Müpa Fesztivál Színházában.

Ajánló


A nemzetközi historikus régizenei előadópraxis egyik legjelentősebb képviselője, a világhírű holland csembaló-, orgonaművész és karmester, Ton Koopman idén októberben tölti…

zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Brian Blade legendás amerikai jazzdobos (Chick Corea, Joshua Redman, Bill Frisell) Magyarországon is jól ismert, még popos körökben is az…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!