Program


TerMini Gyermek és Ifjúsági Táncszínház:Tanár úr kérem, - röhög az egész osztály

TerMini Gyermek és Ifjúsági Táncszínház:Tanár úr kérem, - röhög az egész osztály

A - röhögő osztály - részben, a fiúk tulajdonképpen fittyet hánynak a háború szörnyűségeire és mindenből, még a szemétből is viccet csinálnak. A végső felcsattanó nevetés minden gátat átszakító energialevezetés, amely a hosszú elfojtás végén szabadul fel a fiúkból.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. május 23. kedd, 10:30

TerMini Gyermek és Ifjúsági Táncszínház:
Tanár úr kérem, - röhög az egész osztály - / MANÓTÁNCOK


időtartam: 40 perc

Karinthy Tanár úr kérem című könyve 1916-ban került először kiadásra. Jól tudjuk, milyen idők jártak ekkor Európában.

A - röhögő osztály - részben, a fiúk tulajdonképpen fittyet hánynak a háború szörnyűségeire és mindenből, még a szemétből is viccet csinálnak. A végső felcsattanó nevetés minden gátat átszakító energialevezetés, amely a hosszú elfojtás végén szabadul fel a fiúkból.

Az iskolások helyzete ma sem rózsás. Olyan világméretű támadás érte gyermekeink közösségi életét, amelyre eddig talán még nem volt példa. Produkciónkkal azt az elfojtott állapotot szeretnénk megmutatni, amelyben jelenleg az iskolás gyerekek feszülnek, mint egy légüres térben lebegnek. Míg a felszínen úgy tűnik rendben van minden, akár még viccelődhetnénk is, a mélyben azonban ott rejtőzködik a mindent átszövő bizonytalanságból fakadó félelem és kilátástalanság érzete.

J.S. Bach: Szonáták és partiták szólóhegedűre című alkotása tökéletesen megragadja ezt a kettős lélekállapotot. Egyszere reményteli és drámai érzelmeket közvetít a hallgatók számára. Mi is ennek a kettősségnek a megmutatására törekszünk, melyhez a táncot használjuk, mint kommunikációs nyelvet.

Karinthynál fiúk, nálunk lányok állnak a történelem reflektorfényében. Fiúk és lányok teljesen másként élik meg a rájuk nehezedő világ impulzusait, más a megközelítés, más a feladat, más a felelősség, más a feldolgozás. A lányok így tehát sokkal érzékenyebbek, a világ dolgaira is sokkal finomabban reagálnak. Karinthy fiú osztálya fricskát mutat a világ borzalmainak, korunk lányai pedig reagálnak arra, nekünk pedig belátást engednek legsérülékenyebb érzelmeikbe. Számukra ez a sorsdöntő történelmi helyzet éppen a nővé válásuk időszakában rúgta rájuk az ajtót, pont akkor, amikor a legnagyobb szükségük lenne a finomhangolásra, a lélekrezdüléseik kisimítására, biztonságos ajtók mögött.

Rendező: Fejes Ádám
Koreográfus asszisztens: Petrőcz Cintia, Dowidat Sára, Bódi Bianka

Támogatók: Terminál Alapítvány, NKA, EMMI, MU Színház, Ár-Tér Herbahód Kft.

 

TerMini: Manótáncok

 

Műhelyünk működésének olyan felületet teremtenek ezek az előadások, amely felületen, valóságosan tettenérhető munkánk sikere, értelme és jelentősége! Ezek az előadások, olyan rövidebb koreográfiák csokra, melyben a legkisebb gyerekek is fellépnek. Ezeket a fellépéseket, évente legalább kétszer, több önálló, igazi színházi előadásként rendezzük meg a gyerekek, szüleik, tanáraik, ismerőseik, és minden olyan ember számára, akik érdeklődnek a műhelyünkben, a gyerekekkel folytatott munka iránt. 

 

Ajánlatunk


Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a legendás Shukishvili!

Sir Kenneth MacMillan / Liszt Ferenc – John Lanchbery MAYERLING Balett három felvonásban

zenés játék két részben

Ajánló


Megérkezett Pottyondy Edina új estje, a Démonok és hormonok. Terápiás stand up a körülöttünk élő és a bennünk lakó démonokról.…

zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!