Program


TENYÉRVONALAK - Faludy XX. százada - Szegedi Szabadtéri Játékok - Szabadtéri Színházak Találkozója
5

TENYÉRVONALAK - Faludy XX. százada - Szegedi Szabadtéri Játékok - Szabadtéri Színházak Találkozója

Faludy György egy olyan rejtőzködő művész, aki bár nemrég még itt élt közöttünk, de a személyiségéről legtöbben csak a bulvársajtó álarca alapján alkotunk képet, a művészetéről pedig nem nagyon van átfogó tanulmány. Ki lehet ez a világszerte elismert zseni? Látjuk-e az ő valódi arcát? Értékeljük-e, ismerjük-e műveit?  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. június 22. csütörtök, 20:30

Az emberiség eddigi történetének legfényesebb és egyben legsötétebb szakasza volt a 20. század. A legragyogóbb felfedezések és a földi pokol egyszerre jellemezte azokat az évtizedeket, amelyekben Faludy György néha a pokolban időzve, minden idegszálával arra figyelt, ami szép az emberben, ami elragadó a teremtésben. Olvasott, szeretett, és amíg itt élt köztünk, olyan találkozások részese lehetett, amelyekről az átlagember csupán álmodozhat: Einsteinnel, József Attilával, Göncz Árpáddal és a kor számos meghatározó alakjával.

Ezeket a találkozásokat eleveníti fel ez a zenés-verses monodráma a Kaszás Attila-díjas Borovics Tamás, a Szegedi Nemzeti Színház színművésze előadásában, Poroszlay Kristóf színművész közreműködésével.

Játsszák: Borovics Tamás, Poroszlay Kristóf

Író, szerkesztő: Balogh Esperes Ákos

Az előadás hossza 60 perc.

 

Az előadás a Szabadtéri Színházak Találkozója 2023-as programjának részeként valósul meg. 

A program a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával jött létre.

--

Online már OTP és MKB SZÉP-kártyával is megválthatja jegyét előadásainkra!

Ajánlatunk


A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés. A vád: kapcsolat az akkor száműzött Napóleonnal. A vád hazugságra épül, de Dantes már nem tudja bizonyítani igazát.

“Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább, de nem teszem! Te nem középszerű vagy, hanem tehetségtelen.

Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

Ajánló


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!