Program


Táncfilm - Simkó Beatrix-Grecsó Zoltán: #ORFEUSZ#EURÜDIKÉ

Táncfilm - Simkó Beatrix-Grecsó Zoltán: #ORFEUSZ#EURÜDIKÉ

Táncfilm premier
Színházterem
30 perc + közönségtalálkozó + afterparty

Current events



A 2016 óta műsoron szereplő #Orfeusz#Eurüdiké című kortárs tánc előadás Dömölky Dániel által megálmodott táncfilm adaptációjának premiere látható a MU Színházban.

Eurüdiké most kortárs világunk poklába száműzetik. Természetesen ide is követi őt szerelme, a görög mitológia híres dalnoka, ám Orfeusz hiába érti még az állatok nyelvét is, ez a világ számára kiismerhetetlen, a líra feltalálója egyszerre ügyefogyottá és tehetetlenné válik – nincs ereje szembemenni a 21. század világképével.

Megpróbál megfelelni az Eurüdiké új ízlésvilágának. Orfeusz azonban nem képes megtagadni önmagát: a szeretett nőtől teljesen eltérő, lényegileg lassúbb, belső ritmusa nem talál harmóniát megváltozott szerelme hétköznapjaival. Halhatatlannak hitt, még a halált is túlélő szerelmük kerül veszélybe. A boldog, kortalan lassúság értelmezhetetlenné válik a jelen múlandóságában, gyorsaságában.

Koreográfia, előadók: Simkó Beatrix, Grecsó Zoltán
Operatőr: Táborosi András
Zene: Gryllus Ábris
Rendező: Dömölky Dániel

Támogatók: Imre Zoltán Program, Nemzeti Kulturális Alap
Partner: Műhely Alapítvány, Next Stage program

Suggestions


A Magyarázat mindenre egy 18 éves fiú botrányba torkolló érettségi vizsgájának történetén keresztül fest reális képet egy kettészakadt országról.

Swiety lengyel magyar politikai krimi, 105 perc, 2024 Lengyel nyelven, magyar felirattal

Abby és Travis egy őrült vegasi éjszaka után másnaposan és zavarodottan ébred, ráadásul nagy meglepetésükre: házasan! Így hát éppen azt…

Warning! The basket time limit is about to expire!
estimated time left:
00:00

item(s) in basket

total:


Time limit has expired. Please, put item(s) in to basket again.