Program


Tánc-film-klub: A Cédrus

Tánc-film-klub: A Cédrus

Az idén indult Tánc-film-klubban Fuchs Lívia tánctörténész vezetésével két művészet, a tánc és a film változó intenzitású és eltérő filmműfajokban (játékfilm, táncfilm, dokumentumfilm stb.) megvalósuló kapcsolatát kíséri végig bevezető előadásokkal és alkalmanként a filmek után beszélgetésekkel. A vetítés után Keveházi Gáborral (Kossuth-díjas táncos, koreográfus, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja) beszélget a klubvezető.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: május 14. kedd, 19:00

Tánc-film-klub
A cédrus (68’) 1977

Seregi László koreográfusi életművéből a Shakespeare nyomán született Rómeó és Júliát, a Makrancos Katát és a Szentivánéji álom című baletteket időről-időre műsorára tűzi néhai anyaszínháza, a budapesti Operaház. Az alkotói önvallomásként is felfogható A cédrust viszont közel negyven éve nem játssza a társulat. A Csontváry Kosztka Tivadar élete és festészete ihletésére született balettet azonban a bemutatót követően a koreográfus Horváth Ádám rendezővel együtt átdolgozta a televízió számára, így ma is élvezhetjük Seregi legtalányosabb, mert egyszerre lírai, melankolikus és drámai táncvízióját.

következő vetítés:

június 11. Kémhatás (62’) 2012

Ajánlatunk


A musical zenéje sokféle műfajból merít, igazán színes, magával ragadó hangzásvilágot teremtve, több igazi sláger is felcsendül a darabban.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!