Program


Tan Dun: Buddha Passion – magyarországi bemutató / BARTÓK TAVASZ 2024

Tan Dun: Buddha Passion – magyarországi bemutató / BARTÓK TAVASZ 2024

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 14. vasárnap, 19:30

Közreműködik: Sen Guo, Huiling Zhu, Henry Ngan, Elliot Madore, Jiangfan Yong – ének, Batubagen – ének, morin khuur, Chen Yining – pi-pá, tánc, Concerto Budapest, a Magyar Rádió Énekkara (karigazgató: Pad Zoltán)

Vezényel: Tan Dun

 

Látvány: Szendrényi Éva

Animáció: N. N.

Rendező: Káel Csaba

 

A Drezdai Zenei Játékok, a New York-i Filharmonikusok, a Los Angeles-i Filharmonikusok és a Melbourne-i Szimfonikus Zenekar felkérésére komponált monumentális, hatrészes Buddha-passió 2018-ban keletkezett. A kínai és szanszkrit nyelvű, énekes szólistákat, kórust és zenekart foglalkoztató alkotást a Müncheni Filharmonikusok és a Lübecki Nemzetközi Kórusakadémia mutatta be Drezdában.

A világhírű zeneszerző, a Grammy- és Oscar-díjas Tan Dun a komponálást megelőzően hosszabb időt töltött a Mokao-barlangok (Ezer buddha-barlangok) elnevezésű, nyugat-kínai világörökségi helyszínen. A több száz templom és a meditációs céllal kialakított barlangrendszer a buddhista művészet ezer évet felölelő emlékeit őrzi. A kompozíció szövegkönyvének közvetlen inspirációforrásává a 158-as számú barlangban található, több mint 15 méter hosszú fekvő Buddha-szobor környezetében látható falfestmények váltak, valamint azok az ősi írások és zenei lejegyzések, melyeket Tan Dun a helyszínen, a Dunhuang Barlangkönyvtárban tanulmányozott. 

Szcenírozott koncert egy szünettel, mandarin és szanszkrit nyelven, angol és magyar felirattal.

Ajánlatunk


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Az előadás a műfajtól megszokott módon nincs híján humornak, játékosságnak, A mosoly országa a kibékíthetetlen világnézeti ellentétek, kulturális és társadalmi különbségek komoly kérdéseit járja körül, és ez a világ első operettje, mely nem vidám végkifejlettel zárul.

Ajánló


Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva…

A világhírű lett mezzoszoprán, Elīna Garanča korunk egyik legkeresettebb operaénekese. Vokális teljesítményét és színészi alakításait Salzburgtól Bécsen és Párizson át…

Vajon tisztában vagyunk-e saját szexualitásunkkal? Vagy csak követjük az elvárásokat, melyeket a társadalom, barátaink, partnerünk vagy saját nemünk képviselői támasztanak…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!