Program


Tábori György: Clowns - a Budapester Ensemble német nyelvű vendégjátéka
7

Tábori György: Clowns - a Budapester Ensemble német nyelvű vendégjátéka

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 2. szombat, 19:30

Georg Tábori darabja – melyet egyébként kedvencének tartott - ma talán még aktuálisabb, mint amikor 1972-ben megírta és Tübingenben bemutatták. A Clowns egy házassági krízis hűtlenséggel, veszekedéssel és unalommal. Egy apa–fia konfliktus Tell Vilmos-paródiával fűszerezve. Egy darab a rasszizmusról és a félelemről mindentől, ami más vagy idegen és a polgári sterilitásba beszabadul. És persze az első perctől az utolsóig a végletekig groteszk. 

Tábori György világhírű magyar származású zsidó író, aki filmforgatókönyveket írt Alfred Hitchcocknak, jó barátja volt Charlie Chaplinnek, Thomas Mann-nak és Berthold Brechtnek. 1986-tól a bécsi Burgtheater rendezője és szerzője, majd 1999-től élete csúcspontjaként a Berliner Ensemble-nek dolgozott. A színházbarátok élete utolsó éveiben a világ rangidős „színházcsinálójának”, nem hivatalosan „színházi királyának” tartották.

Német nyelvű előadás!

Előadja a Budapester Ensemble társulata: Jürgen Kramer, Cassandra Rühmling, Stefan Ried,  Szitás Barbara, Pálinkás Dániel , Szomor Lotti, Keresztes Patrik

Rendező: Danielle Dutombé
Jelmeztervező:  Szücs Beatrix
Zene: Cassandra Rühmling
Tánc: Góbi Rita


Fotó: Görgény Gábor

A Kunstleben közhasznú társaság a németnyelvű kultúra támogatója Magyarországon. Német nyelven bemutatott művészi előadásokat szervez és támogat, különösen az általa alapított Budapester Ensembleszínházi társulat tevékenységén keresztül.

 

Ajánlatunk


A Fővárosi Nagycirkusz nyáron két különböző műsorral várja a látogatókat: hétköznap egy különleges vízi cirkuszi show-val, péntekenként és szombatonként pedig egy felnőtteknek szóló műsorral.

Két gazdag kulturális múltú európai főváros között épül híd a koncerten: Amszterdam nagyhírű zenekara játszik, a karmester és a szólista Budapest büszkesége. Fischer Iván a nagy B-betűsök ligájából Beethoven és Bartók műveit vezényli. Az előbbitől az V. szimfónia mindenki örök kedvence, az utóbbi fiatalkori Hegedűversenye pedig - melyet Kelemen Barnabástól hallunk - egy fájdalmas emlékű, viszonzatlan szerelem dokumentuma.

Pintér Béla és Társulata: A Sehova Kapuja

Ajánló


Egy kardforgató lovag – aki aztán fegyverét Szűz Máriának ajánlja fel. Egy középkori szívtipró – aki megtérése után lemond a…

Nincs szebb, mint zenével készülni a karácsonyra. Händel opus magnuma, a Megváltó életútját bemutató Messiás pedig az a mű, amelynél…

SZENTIVÁNÉJI ÁLOM A SZINDRA TÁRSULAT ELŐADÁSA Rendező : FÖLDESSY MARGIT

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!