Program


Tabajdi Ádám - Orgona a központban

Tabajdi Ádám - Orgona a központban

Bachtól Messiaenig

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: március 12. kedd, 19:30

J. S. Bach–Reger: c-moll toccata
Schubert: 5. (B-dúr) szimfónia, D. 485 » 1. Allegro (Tabajdi Ádám orgonaátirata)
Liszt: Liebestraum No. 3 (Tabajdi Ádám orgonaátirata)
Mendelssohn: Variations sérieuses, op. 54 (Reitze Smits orgonaátirata)

SZÜNET

Messiaen: Apparition de l’église éternelle (Az örök egyház megjelenése)
Florentz: Debout sur le soleil, op. 8

Tabajdi Ádám (orgona)

A hangverseny első felében német szerzők profán műveinek orgonaátiratai csendülnek fel: Bach fiatalkori, eredetileg csembalóra írt toccatája; Schubert talán „legklasszikusabb” szimfóniájának nyitótétele; egy ismert Liszt- és egy kevésbé ismert Mendelssohn-zongoramű. Az átiratokat a 19-20. század fordulóján élt orgonista-komponista, Max Reger, illetve két kortársunk, Reitze Smits és maga Tabajdi Ádám készítették. A második félidő Jean-Louis Florentz-ről szól, aki éveken át tanulmányozta Afrikában a kopt keresztyének és az etiópok zenéjét, és e stúdiumok Duruflé modális stílusához hasonló kompozícióin is nyomot hagytak. Magyarországi bemutatóként felcsendülő opus magnuma előtt az a Messiaen-kompozíció lesz hallható, amelynek hatására Florentz egy életre elköteleződött az orgona mellett.

RENDEZŐ:Zeneakadémia KoncertközpontSOROZAT: Orgona a központban

Ajánlatunk


A mesés keletet idéző történetben megelevenedik Aladdin, az ifjú, aki rátalálva egy varázsgyűrűre, majd egy különleges lámpásra, annak megdörzsölésével egy dzsinnt idéz meg, aki minden kívánságát teljesíti.

Új névvel, új helyszínen, de a megszokott, felfokozott, összetett képi és zenei élményt nyújtó formával és minőséggel várjuk közönségünket november végén legendás filmzene koncertjeinken, melyek mindig óriási érdeklődésre tartanak számot, köszönhetően a kiváló filmzenékkel és filmes képi világgal, illetve Hollerung Gábor élvezetes konferálásával és szuggesztív vezényletével összeállított, igazán egyedi koncertélménynek. Ezúttal is a filmzeneirodalom legjavából válogatunk, az örökzöldek mellett a legújabb sikerfilmek zenéit is műsorra tűzve.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!