Program


Szutyok
9

Szutyok

Az Újvidéki Művészeti Akadémia negyedéves hallgatóinak előadása

Osztályvezető tanárok: Hernyák György, Táborosi Margaréta, Pálfi Ervin

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: március 27. hétfő, 18:00

Pintér Béla: Szutyok
tragikomédia

Amikor megszületik egy gyermek, lelkének-egyéniségének „tabula rasa”-ját teleírja lassan az élet. Elsősorban a szülők, a közvetlen környezete, majd ez a kör egyre bővül, és a szocializáció folyamata végeláthatatlan, kibogozhatatlan krikszkrakszokkal és kacskaringókkal pingálja tele az egyént, nagyban meghatározva ezzel, hogy ki is lesz, mi is lesz belőle.
Ha az a gyermek, akinek csupasz táblájára nem oly sok kerül a (szülői) szeretet ábráiból, nagy valószínűséggel keserű, sérülékeny személyiséggé válik, aki maga is sokkal nehezebben tud szeretet adni.
Pintér Béla Szutyok című drámájának hősei krónikus szeretethiányban szenvednek. Ezek a hősök a saját kis mikrokörnyezetükben elfoglalják a helyüket az adott hierarchiában, kialakítják a maguk kommunikációs csatornáit, berendezik magányukat, s észre sem veszik, hogy mennyire kegyetlenül bánnak egymással. És amikor a lélek szekrényében hiány van a szeretetből, abba borzasztó könnyen befészkel a gyűlölet.
Olyan szociálisan érzékeny és fontos témákat pendít meg ez a darab, mint a napjainkban egyre gyakoribb meddőség, illetve gyermektelenség, a kirekesztés, az állami gondozásban nevelkedő gyermekek helyzete, a kisebbségek iránti előítéletek, illetve a napjainkban ismét fejét felütő fajgyűlölet. Súlyos problémák ezek, mégis ez a színpadi szöveg rengeteg humorral és iróniával kezeli őket, így egyszerre tudunk nevetni és elborzadni is ezeken a karaktereken, illetve a helyzeteken, amelyekbe keverednek.

Szereplők:
IRÉN, negyvenkét éves gyermektelen asszony – MEZEI GRESÁK LEA
ATTILA, Irén élettársa – ÁGYAS ÁDÁM
RÓZSI, állami gondozott, gúnynevén Szutyok – SZABÓ REGINA
ANITA, állami gondozott, Rózsi barátnője, cigánylány – DUPÁK FANNI
BANDI BÁCSI, csővári nyugdíjas – KŐMŰVES CSABA BENCE
PALI BÁCSI, csővári nyugdíjas – HODIK ANNABELLA
BÉLA, kalauz, csővári lakos – VARGA BENJÁMIN
ETUSKA, Béla felesége, - HODIK ANNABELLA
PROFESSZOR – KŐMŰVES CSABA BENCE
NEVELŐNŐ – HODIK ANNABELLA
REGŐS JÁNOS – VARGA BENJÁMIN
SZERZS – KŐMŰVES CSABA BENCE
RENDŐR – VARGA BENJÁMIN
LAKATOS KÁLMÁN, állami gondozott gyermek – KŐMŰVES CABA BENCE
MAKARÓ ZSOLT, állami gondozott gyermek – VARGA BENJÁMIN

Koreográfus: Virág György
Dramaturgiai konzultáns: Góli Kornélia
Hang: Dienes Ákos
Fény: Kerekes Róbert
Fényterv: Majoros Róbert
Rendező: Pálfi Ervin

Az előadás hossza: 110 perc
Helyszín: Ruszt József Stúdiószínház
Időpont: 2023. március 27. 18:00

Ajánlatunk


A négy legjobb barátnő Olaszországba viszi könyvklubját, egy olyan bulis, csajos utazásra, amelyben eddig még sosem volt részük. Amikor az események elszabadulnak és féltve őrzött titkokról hull le a lepel, hősnőink nyugis vakációjából egy életre szóló országjáró kalandtúra kerekedik.

Rényi Ádám keserédes, abszurd és meglepő történeteinek hőseit és antihőseit négy színész kelti életre egy sokszínű, sokhangulatú, nevetésben és könnyekben is gazdag, különleges előadásban.

Ajánló


Egy ízig-vérig retro party a felejthetetlen emlékek újra átélésére! Vérpezsdítő dallamok, retro sztárfellépőkkel Szekszárd egyik legkedveltebb fesztiváljának vasárnap estéjén!

A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival,…

Coleman és Valene, az apjukat nemrég egy különös baleset folytán elvesztett testvérpár egy Isten háta mögötti ír faluban, annak is…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!