Program


"Szépnek lenni egészen bonyolult" - Szépség, botrányok, csillogás a 20. század eleji Magyarországon

"Szépnek lenni egészen bonyolult" - Szépség, botrányok, csillogás a 20. század eleji Magyarországon

RégIdők: “Szépnek lenni egészen bonyolult” – Szépség, botrányok, csillogás a 20. század eleji Magyarországon
Előadó: Dr. Czingel Szilvia néprajzkutató-kulturális antropológus

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. február 11. péntek, 19:00

Kik voltak a 20.sz. első felének női celebjei? Ki volt az első szépségkirálynő Magyarországon? A keszthelyi születésű Simon Böskét 1929-ben Miss Hungáriának választották. Ő volt az első szépségkirálynő Magyarországon. A magyarországi szépségkirálynő cím után, a Párizsban 1929 februárjában megrendezett európai döntőn a Miss Európa cím elnyerésével Simon Böske nemzetközi hírű ikon lett. „Mademoiselle Elisabeth Simon” életmódja azonban meg sem közelítette a mai celebek szokásait.
Az előadás során betekintést nyerhetünk az egykori magyar szépségkirálynők életébe. Érdekes történeteket hallhatunk a korabeli szépségideálról, de arról is, hogy a Horthy korszakban sem volt egyszerű szépségkirálynőnek lenni. Milyen lehetett egy szépségverseny a hőskorban és milyenek voltak az akkori ideálok? Az előadásból nem maradnak ki a világszép Gábor lányok, Zsazsa, Éva és Magda történetei sem, akikről az a hír járta, hogy amikor Vilmos papa nyitott autójába ültette őket, és végighajtott az Andrássy úton – leállt a forgalom.

Különleges nőtörténeti előadás a századelő szépségkultusza körül.

Ajánlatunk


zenés party két részben

Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

Ajánló


Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a…

A tengerparti szálló valójában családi villa, aminek tulajdonosával meghitt viszonyba keveredik. Egy szép napon a rendező felesége elhatározza, hogy meglátogatja…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!