Program


Szegedi Kortárs Balett: Abszurdia

Szegedi Kortárs Balett: Abszurdia

A Szegedi Kortárs Balett és a Nemzeti Táncszínház közös produkcióját, a Juronics Tamás által koreografált Abszurdiát február 17-én mutatják be a Szegedi Nemzeti Színház Kisszínházában, március 1-én pedig a Budapest Táncfesztivál keretében, a Müpában.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. december 5. szerda, 19:00

A társulat történetében volt két darab, amelyek ironikus hangvétellel, bájos humorral reflektáltak a körülöttünk zajló élethelyzetekre, társadalmi problémákra. 1996-ban a Homo ludens, melyet 16 évig játszott a társulat, és a Homo hungaricus 2009-ben, mely egy falusi történetbe bújtatva mesél a 20. századi magyar sorsról.

Ehhez a sorozathoz kapcsolódik az Abszurdia, mely egy elképzelt európai meseország, Abszurdia lakóinak sajátos viszonyaiba enged belátást. Polgárai, az abszurdok a legegyszerűbb, hétköznapi dolgokban is nehézséget, bosszúságot találnak, így bár minden vágyuk a boldogság megtalálása, ez lehetetlen küldetésnek tűnik számukra. A mese szereplői egy társadalom felismerhető karakterei, akiknek álmaikban minden könnyű és egyértelmű, de a valóságuk csupa bonyolult gátlás és elfojtás. A táncban elmesélt történetek ironikus hangvétellel, groteszk humorral és naiv lírával reflektálnak a körülöttünk zajló élethelyzetekre, társadalmi problémákra. 

Táncolják: Bocsi Petra, Bujdosó Anna, Czár Gergely, Csetényi Vencel, Hegedűs Tamás, Hortobágyi Brigitta, Horváth M. Gergő, Kiss Róbert, Mai Matsuki, Stáry Kata, Szigyártó Szandra, Vincze Lotár, Takács Zsófia, Zsadon Flóra

Zene: Alfred Schnittke

Fény: Stadler Ferenc

Díszlet és jelmez: Bianca Imelda Jeremias

Díszlet kivitelező: Scabello Bt.

Konzultáns: Böhm György

Balett-igazgató: Pataki András

Koreográfus: Juronics Tamás

http://www.szinhaz.szeged.hu/sznsz/szindarab/abszurdia

http://www.nemzetitancszinhaz.hu/esemenynaptar/esemeny/458/434

Fotó: Tarnavölgyi Zoltán

Ajánlatunk


„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Giuseppe Verdi AIDA Opera három részben, négy felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű Killer Queen együttes kapcsán a neves People magazin egyenesen úgy nyilatkozott, hogy Freddie Mercury újra él! Itt az alkalom, hogy átélje a hátborzongató csodát és ezrekkel énekelje a jól ismert szövegeket.

Ajánló


“Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább,…

Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!