Program


Szabó T. Anna / LITERÁRIUM EXTRA

Szabó T. Anna / LITERÁRIUM EXTRA

A Kolozsváron született Szabó T. Anna régóta fontos, megkerülhetetlen szerző a kortárs magyar irodalom olvasói számára, mégis most, az összegyűjtött és új verseket nemrégiben közreadó Vagyok című kötettel foglalta el véglegesen helyét irodalmunk élvonalában.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: március 18. hétfő, 19:00

Noha Szabó T. Anna prózaíróként és műfordítóként is aktív, vérbeli költőként a kezdetektől leginkább a vers hatására és működésére, a szó és a forma kapcsolatára, a titok elevenségére figyel. Hogy csend és hallgatás között miképpen lehet érvényes a lírai beszéd, hogy az a bizonyos létige (vagyok) mit, illetve kit jelent. Kit takar és kit mutat? Ez a költészet nem önmagába zárt, hanem dialogikus. Egyrészt sokszor szólítja meg önmagát és az olvasót, másrészt beszélget a magyar líratörténettel, az irodalmi hagyományokkal, korábbi alkotókkal és műveikkel. Nyolc önálló verseskötet után a Vagyok a szerző összegyűjtött és új verseit tartalmazza, és ezzel más dimenzióban folytatja a párbeszédet: a könyvet olvasva kirajzolódnak a kötetek és ciklusok belső irányai, alakzatváltozásai, hangsúlyeltolódásai. Fénytörések és formálódások, regiszterek és metaforák, mozgások és választások. Alanyi és analitikus; objektív és metafizikus; archaikus és posztmodern: Szabó T. Anna sok hangszeren szeret játszani, és így a márciusi Müpa-beli esten éppen az összhangzat lesz a legérdekesebb. Akárhogy is, a közönség számára izgalmas, emlékezetes kalandot kínál a találkozás napjaink egyik legnépszerűbb költőjével-írójával.

színművész: Sodró Eliza
ütőhangszerek: Dés András
bőgő: Barcza-Horváth József
műsorvezető-házigazda: Ott Anna
rendező: Harsányi Sulyom László

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi…

Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a Recirquel produkciója.

Székely Csaba drámaíróként először 2011-ben, a POSZT Nyílt Fórum programjában tűnt fel, ahol Bányavirág című színdarabjáért a Színházi Dramaturgok Céhe neki ítélte oda a Vilmos-díjat. Pályája azóta töretlenül ível felfelé. Darabjait számos magyar színház bemutatta, ő pedig háromszor nyerte el a Színikritikusok díját a legjobb új magyar drámáért.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!