Program


Segítő kéz a családban Dr.Domján Mihály előadása

Segítő kéz a családban Dr.Domján Mihály előadása

Amikor a test mond nemet-pszichoszomatikus szemlélet a mindennapokhoz.
Dr Domján Mihály pszichológus, családterapeuta, pszichoterapeuta-jelölt.


 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: február 8. csütörtök, 18:00

A pszichoszomatikus jelző olyan fogalmakra és zavarokra vonatkozik, amelyek a testi és a lelki folyamatok összefüggéseire utalnak. Pszichoszomatikus betegség kialakulhat elhúzódó stresszhatásra, de a meglévő betegségek romlása miatti szorongás következtében is. Az el nem sírt könnyeink, a ki nem mondott szavaink, a minket gyengítő személyek bántó mondatai sokszor kósza gondolatként vagy éppen állandósult belső monológként át-átfutnak rajtunk. Mi azonban – „jól neveltként” – megpróbáljuk továbbra is magunkban tartani a tehetetlenségünket, az ambivalenciáinkat és az érzelmi megrázkódtatásainkat. Elnyomni és elfojtani, nem pedig „kiengedni”. A testünk azonban előbb-utóbb reagálni fog a felgyülemlett feszültségre és szimbolikusan helyettünk mond nemet. Ekkor a maga „nyelvén” – többek között – azt üzeni, hogy pihenésre, törődésre és „levegőre” van szükségünk vagy éppen a ki nem mondott vágyak realizációjára hívja fel a figyelmet.

Saját hozzáállásom a pszichoszomatikához: több “út” kereszteződésében jön létre a betegség, ahogyan a gyógyulást szintén több oldalról érdemes megközelíteni. Gondolok itt a szakorvos(ok)ra, pszichológusra, dietetikusra, gyógytornászra, masszőrre és a konkrét életmódbeli (egészségtudatos) változtatásokra. Munkámban mindig arra törekszem, hogy az elfogadás és az együttérzés mellett erőforrásokat adjak a kliensek kezébe. Képessé tegyem őket az érzelmi regulációra és a nyíltságra. A tudománnyal megegyezően hiszem, hogy az ember bio-pszicho-szociális és spirituális lény. A spiritualitás arra az irányultságra utal, hogy értelmet tulajdonítsunk olyan dimenziónak, amely meghaladja az ént.

Ajánlatunk


Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a közös nevezőt egy teljesen különböző emberekből álló társaság, akik még a szavak jelentésében sem tudnak megegyezni egymással?

Legyetek jók, ha tudtok - zenés játék két részben Luigi Magni és Bernardino Zapponi filmje alapján

Ajánló


A muzsika hangja a zenés színházi irodalom egyik legsikeresebb darabja, amelyből világhírű film is született, a benne szereplő dalok pedig…

Arany János és Petőfi Sándor igaz barátok, úgy is mint pályatársak, és úgy is, mint emberek. E két költőóriás a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!