Program


Róma varázsa Vezényel: Carlo Montanaro Kocsis/4
3

Róma varázsa Vezényel: Carlo Montanaro Kocsis/4

Képesek-e arra a hangok, hogy megidézzék egy város látványát, hangulatát, az atmoszférát, amelyet a hely szelleme sugároz? Respighi Róma-triptichonja képes erre. A három szimfonikus költeményből kettőt hallunk ezen a koncerten.

Aktuális előadások



RÓMA VARÁZSA

Műsor:
LISZT FERENC–KOCSIS ZOLTÁN: Obermann völgye
LUDWIG VAN BEETHOVEN: D-dúr hegedűverseny, op. 61
***
OTTORINO RESPIGHI: Róma fenyői, P 141
OTTORINO RESPIGHI: Római ünnepek, P 157

Kelemen Barnabás - hegedű
Nemzeti Filharmonikus Zenekar
Vezényel: Carlo Montanaro

Képesek-e arra a hangok, hogy megidézzék egy város látványát, hangulatát, az atmoszférát, amelyet a hely szelleme sugároz? Respighi Róma-triptichonja képes erre. A három szimfonikus költeményből kettőt hallunk ezen a koncerten. És hogy a kínálat sokszínűbb legyen, találkozhatunk a romantikus zongorairodalom egy szenvedélyes remekével Kocsis Zoltán hangszerelésében, valamint Beethoven átszellemült Hegedűversenyével. A hangszeres tökéletességről a kivételes tudású szólista, Kelemen Barnabás, a római hangulatok hitelességéről a karmester, Carlo Montanaro gondoskodik.

A Zarándokévek I. (Svájc) kötetének legjelentősebb darabja, a Senancour levélregénye nyomán keletkezett Obermann völgye az élet nagy kérdéseit boncolgatja hol szenvedélyesen, hol melankolikusan, a világfájdalom zenei lenyomataként. Beethoven Hegedűversenye műfajában az elsők egyikeként szakít a virtuóz írásmóddal, hogy helyette himnikus-filozofikus hangot üssön meg. Respighi a 20. század zeneszerzői közül a színek egyik legvirtuózabb mágusa volt – ami aligha csoda, hiszen mesterének mondhatta minden idők egyik legkiválóbb hangszerelőjét, Rimszkij-Korszakovot. Róma fenyői és Római ünnepek című szimfonikus költeményei a láttató-hangulatteremtő komponálásmód lenyűgöző példái. Kelemen Barnabás (1978) világszerte ünnepelt hegedűművész, az egyik legjelentősebb magyar hangszeres előadó, aki szólistaként, kamaramuzsikusként és pedagógusként egyaránt magasrendű teljesítményt nyújt. Zubin Mehta egykori felfedezettje, a kiváló olasz karmester, Carlo Montanaro a világ számos operaházában és hangversenytermében arat elsöprő sikert rendkívüli temperamentumú produkcióival, s a budapesti közönségnek is egyik elsőszámú kedvence.   

Ajánló


A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!