Program


Rohmann Ditta - Szőke Szabolcs Duó: Duetti, paralleli

Rohmann Ditta - Szőke Szabolcs Duó: Duetti, paralleli

A Hunnia Records gondozásában 2019-ben megjelent Duetti, paralleli című bemutatkozó lemezükből hallhat egy csokornyit az Opus Jazz Club közönsége.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. szeptember 9. péntek, 20:00

Rohmann Ditta - Szőke Szabolcs Duó: Duetti, paralleli

Közreműködik:
Rohmann Ditta - cselló, ének
Szőke Szabolcs - gadulka, sarangi, array mbira

Rohmann Ditta Junior Prima és Artisjus díjas csellóművész J. S. Bach, XX. századi, valamint mai kortárs zeneszerzők műveinek avatott és szenvedélyes tolmácsolója, aki emellett bátran kalandozik más zenei stílusok, így a jazz és a világzene irányába is. Szőke Szabolcs Artisjus díjas zeneszerzővel, a balkáni és keleti vonós hangszerek specialistájával közösen létrehozott, 2014 óta működő duójuk egyik ékes bizonyítéka ennek.

Az igen eltérő múlttal és különböző játéktechnikákkal rendelkező vonós hangszerek: a cselló, a gadulka és a sarangi új hangzásbeli lehetőségeit és különleges, egyéni ízeit kutatja a két művész. A művek előadása során a két szólista gyakran él a szabad improvizáció eszközeivel is. Néhány darabban egy varázslatos hangszer, az array mbira (120 hangos kalimba) kíséretével szólal meg a cselló és Ditta énekhangja.

A Hunnia Records gondozásában 2019-ben megjelent Duetti, paralleli című bemutatkozó lemezükön teljes gazdagságában és szépségében bontakozik ki a két vonós hangszer közös hangzásának szinte minden lehetősége. Az album megjelenése óta, amelyet számos hazai és külföldi koncerten bemutattak, többek közt Olaszországban, a Veneto Jazz Etno border sorozatában is, sok új kompozíció született – ezúttal ezekből is hallhat egy csokornyit az Opus Jazz Club közönsége.

Ajánlatunk


Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a legendás Shukishvili!

Ajánló


Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

Gyere el! Nem fogsz megváltozni, de lesz a darabban egy-két hozzád hasonló figura. Talán még azt is megtudod, hogy miért…

Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!