Program


Rohmann Ditta és Olga Pascsenko estje

Rohmann Ditta és Olga Pascsenko estje

Öthúros cselló, négyhúros cselló, cselló a szvit tánctételeiben, cselló a szonáta műfajában, szólócselló, cselló zongora társaságában, cselló a barokkban, cselló a bécsi klasszikában, cselló a korai romantikában - nem fogunk unatkozni ezen a koherens és mégis változatos műsorú hangversenyen.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. március 3. kedd, 19:30

A csellóirodalom legnagyobb remekművei közül szólal meg három kompozíció ezen az estén, „vendégként” pedig egy hasonló nagyságrendbe tartozó remekmű a szólóhegedű repertoárjából - csellóátiratban. Bach csellószvitjei iránt két évszázadon át nem mutatkozott érdeklődés, Pablo Casals lemezfelvételei hozták meg a művek értékelésében az áttörést. Beethoven csellószonátáinak nem kevesebbet köszönhet a hangszer, mint a kamarazenei emancipációt, Schubert - eredetileg egy hathúros, érintőkkel ellátott, gitárhoz hasonlatos hangszerre írt - Arpeggione-szonátája pedig már a romantika felé mutatja az utat.
Rohmann Ditta 1983-ban született Budapesten. Előbb a kilencvenes évek elején két esztendőn át a bostoni New England Conservatory növendéke volt, majd 1995-től 2005-ig a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen Kertész Ottó és Perényi Miklós tanította. Később 2007/2008-ban a bázeli zeneakadémián Ivan Monighetti óráit látogatta. Kísérletező alkat, lelkes kamaramuzsikus, érzékeny és kreatív művészként tartják számon. Partneréről, Olga Pascsenkóról ő maga így nyilatkozott: „fantasztikus billentyűvirtuóz, elementáris tehetség. Nagyon magabiztos, óriási tudással és tapasztalattal rendelkezik, pedig egyidősek vagyunk. Nagyon inspiráló együtt muzsikálni vele.”

Ajánlatunk


A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival, Pozsgai Zsolt átdolgozásában. Emberi drámák, sorsok, a jó és a rossz megítélése, ami olykor nem is olyan egyszerű.

Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

Ajánló


Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!