Program


Rejtélyes történelem - Karácsonyi és újévi szokások a 19. században
2

Rejtélyes történelem - Karácsonyi és újévi szokások a 19. században

A Rejtélyes történelem című sorozat kevésbé ismert, vagy ismertnek vélt, de sokszor tévhitekkel övezett történeti témák nyomába eredve vizsgálja a magyar múlt egyes kérdéseit. A program házigazdája Katona Csaba történész, aki minden témát egy-egy meghívott vendég történésszel jár körbe és mutat be a közönségnek.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. december 5. kedd, 19:00

A meghívott vendég ezúttal Fónagy Zoltán a ELTE BTK habilitált egyetemi docense, a Bölcsészettudományi Kutatóközpont tudományos főmunkatársa, a reformkor kutatója, aki a 19. századi hétköznapi élettel is kiemelten foglalkozik. 

A karácsonyi ünnepkört övező szokások a 19. században korántsem voltak annyira elterjedtek. Az örökzöldek, majd a fenyőágak, később a fenyőfa feldíszítésének hagyománya német nyelvterületről érkezett Magyarországra. Hogy Magyarországon ki állított először karácsonyfát, nyilván lehetetlen pontosan megmondani. A fa állítása azonban csak egy példa abból a számos szokásból, ami a karácsonyt, illetve az újév ünneplését jellemezte. 

Hogyan alakultak ki ezek a szokások és milyenek voltak ezek a 19. század Magyarországán? A Rejtélyes történelem decemberi beszélgetése ezt a témát járja körül.

Minden, a programokkal kapcsolatos változtatás jogát fenntartjuk!

Ajánlatunk


Különleges koncertre készül Bocskor Bíborka zenekara: a Magashegyi Underground ritkán szokott akusztikus koncerteket adni – az elmúlt évtizedek „csendesülős” hulláma őket valamiért elkerülte. a Városmajori Szabadtéri Színpad ez irányú felkérésének végül a korábbi közös szép emlékek után – kétszer adtak itt szimfonikus koncertet, 2016-ban és 2019-ben – nem tudtak ellenállni.

Ákos a jubileumi előadások után idén nyáron újra rockturnéra indul, melynek keretében július 27-én, a Tokaj Fesztiválkatlanban is fellép!

Ajánló


Rúzsa Magdi hazánk egyik legnépszerűbb énekesnője, a rádiós frekvenciákon a legtöbbet játszott előadó, aki 2024. augusztus 31-én újra a Tokaj…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!