Program


Rejtélyes történelem - IV. Károly király visszatérési kísérleteinek rejtélyei

Rejtélyes történelem - IV. Károly király visszatérési kísérleteinek rejtélyei

1921 folyamán IV. Habsburg Károly magyar király svájci száműzetéséből két ízben is visszatért Magyarországra, hogy újra átvegye az uralmat és az államügyek intézését. Horthy Miklós kormányzó azonban mindkétszer szembefordult vele, sőt, a második visszatérésekor katonai összecsapásra is sor került Budaörsön.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. május 30. csütörtök, 19:00

A környező országok tiltakozására a királyt letartóztatták és Madeira szigetére száműzték, ahol hamarosan meghalt. Ám miért gondolta azt Károly, hogy az antant nem ellenezné a visszatérését? Miben bíztak a legitimisták, amikor mellé álltak? Honnan verbuválta a hozzá hű haderőt? Horthy vajon elárulta esküjét és/vagy a nemzeti érdeket szolgálta, amikor nem adta át a kormányzást? E sok kérdés némelyikére még ma sem tudjuk a pontos választ – ám vannak alapos feltételezéseink.

Vendég: Zeidler Miklós, az ELTE BTK egyetemi docense

Állítsa össze bérletét! Vásároljon 15% kedvezménnyel minimum 3 különböző előadásra egyidejűleg tetszőleges számú jegyet személyesen jegypénztárunkban vagy honlapunkon keresztül. Jegyével az Új világ született című állandó kiállításunkat 15% kedvezménnyel tekintheti meg 2019. június 30-ig.

Ajánlatunk


Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

3+ 90 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

Ajánló


“Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább,…

A zenében a historizmus nemcsak azt jelenti, hogy korabeli hangszerek kópiáin szólalnak meg régi művek: olykor azt is, hogy az…

A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!