Program


Rabbi lakástól a mikvéig: Erzsébetvárosi barangolás

Rabbi lakástól a mikvéig: Erzsébetvárosi barangolás

Különleges séta, különleges helyszínekkel!
Bebarangoljuk Erzsébetváros egy részét egy rabbi lakásától egészen egy működő mikve kapujáig.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. május 29. vasárnap, 14:15

Egy több, mint 100 éves bérház - nem is olyan régen - teljes pompájában végre kinyitotta nekünk kapuit és így beleshetünk nem csak egy rabbi szobájába, de megnézhetjük, hogy hogyan élt egy zsidó család, és megismerkedhetünk a kerületben valaha élők lakáskultúrájával, életmódjával.
Ezután folytatjuk a barangolást Belső-Erzsébetvárosban a régi pesti városfalon túl: a zsidó emlékek mellett megtudjuk, hogy mire voltak jók az átjáróházak és természetesen a romkocsmák sem maradhatnak ki. Szó lesz kóser ételekről, zsidó szokásokról és hagyományokról. Megkeresünk egy miniszobrot, megnézzük, hogy hol volt régen kóser piac, hova jártak imádkozni a környékbeliek. Felkeressük a szecessziós stílusú lenyűgöző Kazinczy utcai ortodox főzsinagógát és megismerjük kívül-belül.
Megmutatom, hogy hol van most is működő mikve, majd az igencsak eklektikus romkocsmák világát is felfedezhetjük.
Mind a Zsidó Történeti Tárban, mind a Kazinczy utcai zsinagógában idegenvezetés lesz.
A Zsidó Történeti Tár és a Kazinczy utcai zsinagóga nyitvatartási idejében sétálunk, azonban mind a két intézmény fenntartja magának a jogot a nyitvatartási idejük megváltoztatására.

Egyéb díjak (az egyéb díjak a helyszínen fizetendőek a részvételi díjon, a jegy árán felül): belépő a Zsidó Történeti Tárba: 700 Ft/fő, belépő a Kazinczy utcai zsinagógába 2000 Ft/fő, tourguide készülék bérleti díja 400 Ft/fő
Találkozó 5-10 perccel kezdés előtt: Budapest, VII. kerület Csányi utca 5. előtt vagy amennyiben már nyitva van a bejárati ajtó, bent.
Térkép: https://goo.gl/maps/jMeKQRnVrVexD9Ce7

Barangolós ügyeleti telefonszám egy órával a program kezdése előtt: 70/2676445
A barangolás vége Budapest, VII. kerület Kazinczy utcában lesz.
A séta időtartama kb. 2,5 óra
Általános szerződési feltételeket és az Adatvédelmi és Adatkezelési szabályzatot itt találod:
Adatvédelem: https://drive.google.com/file/d/17E9qWU9Yf9q0ROudqk4HKHDC6RQjpSqi/view?fbclid=IwAR0d1aC7PyzqtorOWHEh3ODlupJZMcp0Rn2or5PfFYSzFnrPt2FiO1NHn14

ÁSZF: https://drive.google.com/file/d/1jxY3jpH8Lb5AKSdmnUO-i7Sg5PO0v_5a/view?fbclid=IwAR0Rz4fpaX9i2BUUA7PAYZsYwH60UXLSWfKzQtUlSj33IV5nXF4n9VGNbXo

Kérlek, hogy légy szíves olvasd el!

Egyéb tudnivalók:

A zsinagóga templom, szent hely. Hölgyeknek fedett váll, férfiaknak fejfedő viselete kötelező a zsinagógában. Rövid szoknya, sortnadrág nem megengedett.
A programok füstmentesek, kérlek, hogy a találkozási ponttól a program végéig ne gyújts rá, köszönöm szépen! Részvétel saját felelősségre. A programváltozás jogát fenntartom!
A barangolást rossz idő esetén is megtartom.

Tourguide készülék: A programon tourguide készüléket használunk. Amennyiben van bármilyen 3,5 jack dugós fülhallgatód (pl. telefonhoz kapott headset, vagy előző sétáról megmaradt fülhallgató), akkor légy szíves hozd magaddal a sétára és azt használd a készülékhez, így nem kell felhasználnunk egy egyszer használatos fülhallgatót és ezzel Te is hozzájárulsz a környezetünk védelméhez. Amennyiben nem tudsz magaddal hozni fülhallgatót, vagy otthon felejtetted, természetesen továbbra is tudok neked biztosítani a készülékhez.

A programra az aznap érvényben lévő járványügyi szabályok vonatkoznak! Ezek betartását kérem minden résztvevőtől.
Kérdés esetén írj a hello@barangolobk.hu címre vagy üzenj a facebook.com/barangolobk oldalon a Messengeren.

Legyél Te is Barangoló!

 

 

 

Ajánlatunk


43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

Ajánló


Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt…

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!