Program


PURCELL KÓRUS ÉS AZ ORFEO ZENEKAR HANGVERSENYBÉRLETE 2020/2021- HANDEL: Messiás
2

PURCELL KÓRUS ÉS AZ ORFEO ZENEKAR HANGVERSENYBÉRLETE 2020/2021- HANDEL: Messiás

A Messiás Georg Friedrich Händel máig legnépszerűbb műve, egyben a világ egyik leggyakrabban játszott oratóriuma. A mostani előadás e remekmű dublini és korai londoni (azaz 1742/43 körüli) verzióját állítja színpadra, teljes terjedelmében. Vashegyi György együtteseit ezúttal a régizenei élet elismert karmestere, Marcus Creed vezényli.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. május 3. hétfő, 19:30

PURCELL KÓRUS ÉS AZ ORFEO ZENEKAR HANGVERSENYBÉRLETE 2020/2021- HANDEL: Messiás

A Messiás Georg Friedrich Händel máig legnépszerűbb műve, egyben a világ egyik leggyakrabban játszott oratóriuma. Első alkalommal 1742. április 13-án Dublinban szólalt meg, s a mű diadalmenete a következő évbeli londoni koncertekkel folytatódott. A mostani előadás e remekmű dublini és korai londoni (azaz 1742/43 körüli) verzióját állítja színpadra, teljes terjedelmében. Vashegyi György együtteseit ezúttal a régizenei élet elismert karmestere, Marcus Creed vezényli.

Händel számára az általa irányított koncerteken a jelek szerint rendkívül fontos volt, hogy minden szöveg elhangozzék, mivel - a zenetörténetben talán egyedüliként - kizárólag a Bibliából vett, szó szerinti idézeteket dolgoz fel (a szövegkönyvet barátja és munkatársa, Charles Jennens állította össze).
„Célunk annak hangsúlyozása is, hogy - bár mindannyian hozzászoktunk monumentális Messiás-előadásokhoz - a mű eredetileg szerény apparátusra íródott: Händelnek Dublinban egyáltalán nem álltak rendelkezésére fafúvós hangszerek. Hangversenyünk előadó-apparátusának összeállításakor igyekeztünk minél inkább az 1742-es dublini bemutató körülményeit rekonstruálni. Bízunk abban, hogy közönségünk ezáltal új színeket és szépségeket is talál e már sokszor és méltán megcsodált zeneműben” - fogalmaz Vashegyi György az előadással kapcsolatban.

Műsor: Händel: Messiás, HWV 56

Vezényel: Marcus Creed

Közreműködők:
szoprán: Szutrély Katalin
alt: Balogh Eszter
tenor: Megyesi Zoltán
basszus: Najbauer Lóránt
Purcell Kórus
Orfeo Zenekar (korhű hangszereken)

Rendező: Sysart Kft. Orfeo Zenei Alapítványa

Ajánlatunk


Önironikus este, élveboncolás szóközökkel, szerepjátékokkal a valóság elfogadásáért. Az ember erotikus megtestesülése és tárgyiasulása. Nyilvános body shaming.

„Háromfogásos gourmet menü” – jellemezte a Bachtrack kritikusa Paavo Järvi koncertjét, amelyen Sibelius, Tüür és Beethoven egy-egy darabját tűzte műsorra. A Grammy-díjas észt-amerikai karmester hasonlóan ínyenc programmal érkezik a BFZ-hez is.

Ajánló


„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!