Program


Petőfi 200 - Iskolaszínház

Petőfi 200 - Iskolaszínház

Az ember, aki celeb akart lenni, de hőssé vált…

Ki lenne ma Petőfi Sándor?  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. december 7. csütörtök, 14:00

 

A Napfényes Színitársulat legújabb, A HÍRNÉV ALKÍMIÁJA, azaz Petőfi Sándor szabadság(h)arcai című darabja versben-prózában, zenével és mozgással Petőfi Sándor születése 200. évfordulójának állít felejthetetlen emléket.  A rendhagyó színdarabot ajánljuk a 12-18 éves korosztály számára.

Petőfi élete rövid volt, de annál eseménydúsabb. Lángoló szenvedéllyel harcolt a szabadságért, a minden emberben szunnyadó belső szabadság felébresztéséért. Azon költők közé tartozik, akik a művészetre nem csupán az önkifejezés egy formájaként tekintettek, hanem eszközként, amivel az egész nemzetnek, és az egész emberiségnek mutathatnak utat. Petőfi a költeményein keresztül szólította meg az embereket, reményt és példát adva számukra.

Az irodalmi estekről…

A RENDHAGYÓ IRODALMI ESTEK CÉLJA

A hazai színházi-költészeti paletta színes ugyan, mégis kevés az olyan előadás, amely egyszerű eszközökkel élve képes a művészet eredeti misszióját betölteni: katarzist kiváltani a nézőben. Mi ezt tűztük ki célul. Az est létrehozói azzal is foglalkoznak, hogy az adott költő, író élete, személyisége mi módon tükröződik saját életükben. Mit adhat nekünk? Mit tanulhatunk hibáiból? Az ő küzdelmei hogyan segíthetik az én életemet? Ilyen és ehhez hasonló kérdések segítségével az irodalmi esteket „átgyúrjuk” magunkon, s reméljük, ezáltal hitelesebbé válunk. Valószínűleg ennek is eredménye az, hogy a nézőket is mélyebben megérinti, amit látnak.

ANYANYELVÜNK – ÍRÓINK ÉS KÖLTŐINK ÖRÖKSÉGE

Felbecsülhetetlen értékű az a kincs, amivel anyanyelvünk által rendelkezünk. Éppen ezért nagy felelősségünk van abban, hogy nagyjaink szellemi örökségét továbbvigyük. Mi is erre törekszünk:

célunk megőrizni, egyben a korszellemnek megfelelően megújítani a régiek által ránk hagyományozott szellemi kincset.

FELLÉPŐINK - ELŐADÓINK

Az est alkotói és szereplői a Szófia Művészeti Egyesület tagjai és vendégművészek közül kerülnek ki.

Van közöttük irodalomtanár, nyelvtanár, zenetanár-zenész, amatőr színész és előadóművész, mozgásművész, dramaturg végzettségű és könyvszerkesztő is.

A Napfényes Rendezvényterem a Napfényes Étterem klubszínháza, így a kulturális programok mindjárt egy finom és egészséges ebéddel, vacsorával, sütizéssel is összeköthetők.

Ajánlatunk


Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem tisztázott baleset okozója volt. A baleset tetteseként az Operaház titokzatos Fantomját emlegették.

Ajánló


A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Giuseppe Verdi TRAVIATA Opera két részben, három felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!