Program


Orosz Zoltán harmonikaművész szóló koncertje

Orosz Zoltán harmonikaművész szóló koncertje

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 12. péntek, 18:00

Orosz Zoltán harmonikaművész hangszerének egyik legsokoldalúbb és legkeresettebb művésze. A világ számos pontján koncertezett már, Szingapúrtól Szibériáig, Kanadától Indiáig, Skandináviától Amerikáig mindenhol fergeteges sikereket aratva, a legnagyobb koncerttermektől a sportcsarnokokon át a szabadtéri fesztiválok színpadain egyaránt.

 

A művész zenei érdeklődése rendkívül összetett, a klasszikus zenétől a népzenék világán át a jazzig megannyi stílusban egyformán otthonosan mozog, így koncertjein a legkülönbözőbb zenei stílusokkal ismerkedhet meg a közönség.

 

E zenei sokszínűségnek köszönhetően munkásságának meghatározó eleme a zenei stílusok újragondolása, sajátos értelmezése, egyéni hangszerelési elemekkel való fűszerezése, bemutatva mindazt az árnyaltságot, dinamikát és szenvedélyt, ami e hangszert s megszólaltatóját jellemzi.

 

A műsorban elhangzanak magyar népdalfeldolgozások, különleges hangszerelésekben, Francia sanzon, orosz cigánydal, argentin tangó, világzene, jazz, filmzene, valamint nagy hangsúlyt kap a délszláv népzene, hiszen Orosz Zoltán bácsalmási származása miatt e műfaj különösen sokat jelent a művész számára. A Balkán zenéjét jazzes elemekkel, friss hangszereléssel világzenei rangra emelve szólaltatja meg a koncerten, így a népzenére épülő darabokban meghatározó szerep jut az improvizációnak.

 

Thüringer Allgemeine: " Orosz Zoltán a világ legjobb harmonikaművészeinek egyike... amikor végre a színpadra lépett... hirtelen ő lett az est királya. Már tíz másodperc után a lábainál hevert a közönség..."

Holger Wetzel / 2016. augusztus 01. / Thüringer Allgemeine

 

 

Előadó: Orosz Zoltán – Artisjus- és eMeRTon-díjas harmonikaművész

 

Támogatónk: Pátzay János Katolikus Zeneiskola Gyöngyös

 

Ajánlatunk


Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a közös nevezőt egy teljesen különböző emberekből álló társaság, akik még a szavak jelentésében sem tudnak megegyezni egymással?

„Háromfogásos gourmet menü” – jellemezte a Bachtrack kritikusa Paavo Järvi koncertjét, amelyen Sibelius, Tüür és Beethoven egy-egy darabját tűzte műsorra. A Grammy-díjas észt-amerikai karmester hasonlóan ínyenc programmal érkezik a BFZ-hez is.

Ajánló


A Ferencsik bérlet koncertjein a Nemzeti Filharmonikus Zenekar a bécsi klasszikához illőn csökkentett létszámmal lép pódiumra. A záróesten mindehhez még…

Nagymama, lány, unoka. Mindegyik mást akar, mindegyik másként, mással szeretné élni az életét. Teri például szeretője mellett képzeli el a…

Évnyitó vagy szülői értekezlet? Napközi ügyelet és portfólió készítés? Mit tegyünk, ha a tanár kollégák játszmákba hajszolják egymást és visszaélnek…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!