Program


Orgona-sztorik VIII. – Liszt válogatott orgonaművei

Orgona-sztorik VIII. – Liszt válogatott orgonaművei

Minden zenemű mögött történetek rejtőznek: az alkotóé, a darab fogantatásáé, a mű formálódásáé, a bemutatóé - sőt minden zenemű maga is történet, hangokban elbeszélve. Liszt Ferenc élete tele van izgalmas és önmagukon túlmutató történetekkel - nem csoda, ha az Orgonasztorik sorozat újabb estje az ő zenéi közül válogat.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. október 3. szerda, 19:30

Az orgonaművész Fassang László és állandó partnere, a színművész-rendező Mácsai Pál tudja, hogyan kell egy-egy mű mögé szavakkal, anekdotikus részletek felidézésével, dokumentumokkal, jellemek felvázolásával odavarázsolni a kort és a környezetet, amelyben a zene természetesen lélegezhet. Liszt Ferenc esetében nagyon is lesz miről beszélni, hiszen a zeneszerző nemcsak a 19. század legnagyobb zongoravirtuóza és forradalmian újszerű művek komponistája volt, de elhivatott, nagyszerű orgonajátékos is, aki mélyen megélt vallásossága révén az orgona otthonában, a templomban is természetes léptekkel járt-kelt.
Ezen az estén bizonyára hallunk majd Bach zenéjéhez fűződő viszonyáról; arról, miért és hogyan választotta ki a nagy barokk zeneszerző-előd egy kantátatémáját variációsorozat alapjául, s milyen tragikus magánéleti esemény inspirálta e műve megírására. Mácsai Pál feltehetően mesél majd az 1860-as évek római Liszt-élményeiről, a Sixtus-kápolna szépségébe belefeledkező komponista áhítatáról. No meg Meyerbeer mára elfeledett operájáról, hiszen A próféta nélkül nem születhetett volna meg az Ad nos, ad salutarem undam fantázia és fúga. Orgona-sztorik: öröm és szenvedés, élet és élmények megelevenedő valósága a hangok mögött.

Műsor:

Liszt: Ad nos, ad salutarem undam - fantázia és fúga, S. 259
Liszt: B-A-C-H fantázia és fúga, S. 260
Liszt: Weinen, Klagen-változatok, S. 180
Liszt: I. Mefisztó-keringő, S. 514

orgona: Fassang László
színművész: Mácsai Pál

szövegíró: Szabó Balázs

Ajánlatunk


Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey, Elwood bácsi legjobb barátja, egyesek szerint nem is létezik, csak az ő fejében, de a valóságban mégis sok galibát és félreértést okoz.

Ajánló


A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés.…

A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!