Program


Orgona + 3 szaxofon
3

Orgona + 3 szaxofon

Klasszikus zene, világzene és jazz. Három különböző világ, a végeredményt azonban minden bizonnyal összeköti és hasonlóvá teszi majd, hogy a három páros egyforma lelkesedéssel és kíváncsisággal vág neki a művészi együttműködés sok meglepetést tartogató felfedező útjának.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. április 20. szerda, 19:30

Orgona + 3 szaxofon

Fassang László a Müpa orgonakoncertjeinek szerkesztőjeként kezdettől gondoskodik arról, hogy az itt megvalósuló orgonaestek eltérjenek az átlagtól, olyan felfedező szellemet képviselve, amely új utakat nyit az orgonajáték és az orgonazene hallgatásának szokásaiban. Ugyanezt a gondolkodásmódot képviseli akkor is, amikor előadóként maga ül a játszóasztalhoz: kísérletező művész, aki szereti a kihívásokat, és nem zárkózik be egyetlen műfajba. Ezt bizonyítja mostani hangversenye is, amelyen három szaxofonossal muzsikál együtt.

Az orgonaművész mindhárom fúvós muzsikussal régi művészbarátságot ápol: Vincent Le Quang, Ávéd János és Szokolay Dongó Balázs évtizedek óta alkotó partnere Fassang Lászlónak. Az orgonaművész mindegyikük társaságában más-más arculatú, más stiláris jellegzetességeket mutató közös produkciókat: három különálló repertoárt hozott létre. Ezekből kaphatunk ízelítőt ezen a hangversenyen, amelynek során a három duó tölti majd ki a műsoridőt. Improvizatív zenét hallunk - az improvizáció a szaxofonosok számára éppúgy nem idegen terület, mint az orgonistáknak, akikkel szemben évszázadokon át kötelező elvárás volt (s ma is az), hogy tudjanak és merjenek rögtönözni közönségük előtt. A három terület: a klasszikus zene, a világzene és a jazz. Három különböző világ, a végeredményt azonban minden bizonnyal összeköti és hasonlóvá teszi majd, hogy a három páros egyforma lelkesedéssel és kíváncsisággal vág neki a művészi együttműködés sok meglepetést tartogató felfedező útjának. Hallhatjuk a művészek e koncertre komponált darabjait is: ezeket a Müpa orgonája, a szólisták térbeli elhelyezéséből adódó lehetőségek és a különböző zenei területek találkozásai inspirálták.

Közreműködők:
orgona - Fassang László
szaxofon - Vincent Le Quang / Ávéd János / Szokolay Dongó Balázs

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Janikovszky – lánykori nevén Kucses – Éva tizenkét és tizennyolc éves kora között, 1938-tól 1944-ig vezette a naplóját. Negyedik naplófüzetének borítóján ceruzával írva ez áll: „Kizárólag az utókor számára.”

Ajánló


A belépőjegy tartalma a múzeum kiállításának megtekintését (végvári életpanoptikum, huszárbaba gyűjtemény, régi eszközök gyűjteménye, porcelánbaba gyűjtemény, csárda múzeum, lovas eszközök…

Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!