Program


Organized Rhythm

Organized Rhythm

A Müpa-orgonaestek fontos vonása, hogy nemcsak a hagyományt őrzik a régi repertoár műsoron tartásával, de újítanak is: a program kialakítása és az orgona más hangszerekkel való társítása területén egyaránt. Ezen a különleges estén például főként amerikai és angol zenét hallhatunk - ütőhangszerekkel fűszerezve.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. május 7. kedd, 19:30

A koncert „keretes szerkezetű”', mint némely költemények. A műsor elején és végén egy-egy nagyon jól ismert, nagyon népszerű mű hangzik fel. Az első az amerikai Aaron Copland (1900-1990) 1942-es keltezésű háborús-hazafias mozgósító darabja, a humanista Fanfare for the Common Man (Az egyszerű ember fanfárja) - a 20. századi zene egyik legnépszerűbb alkotása. A záró szám pedig az angol Gustav Holst (1874-1934) Bolygók című sorozatának Mars, Vénusz és Jupiter tétele. Érdekesség, hogy a koncerten szintén elhangzó Plútó tétel nem Holst zenéje: Clive Driskill-Smith és Joseph Gramley felkérése nyomán Stephen Eddins (1954) írta meg, ily módon ezt a zenét a két muzsikus pótlólag, kiegészítésként illeszti Holst sorozatába. Eredetileg mind a Copland-, mind a Holst-alkotás zenekari kompozíció - pontosabban Copland fanárja eredetileg rézfúvók és ütők együttesére íródott, Saint-Saëns pedig két zongorára és kamaraegyüttesre hangszerelte Az állatok farsangja tételeit. .
Az 1978-ban született Clive Driskill-Smith angol orgonista. Etonban és a Winchester College-ban tanult, majd az oxfordi Christ Church másodorgonistája lett. Részt vesz a Christ Church Kórusának koncertjein, lemezfelvételein és turnéin. Az Organized Rhythm nem a mai hangverseny címe, hanem Clive Driskill-Smith és az 1970-ben született amerikai ütőhangszeres művész, Joseph Gramley állandó duójának neve. Joseph Gramley szólistaként, tanárként és zeneszerzőként is tevékeny, az Organized Rhythm mellett tagja még a Silk Road Ensemble elnevezésű együttesnek is.

Műsor:

Copland: Fanfare for the Common Man
Susman: Haskalah
Copland: Hoe-Down
Cochereau: Bolero Charles Racquet témájára
Saint-Saëns: Az állatok farsangja - Bevezetés; Az oroszlán királyi indulója; Akvárium; Fosszíliák
Holst: A bolygók, op. 32 - Mars, Vénusz, Jupiter

Ajánlatunk


Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey, Elwood bácsi legjobb barátja, egyesek szerint nem is létezik, csak az ő fejében, de a valóságban mégis sok galibát és félreértést okoz.

„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Ajánló


Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló…

A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!