Program


OMIKE est - Shesh Besh - arab-zsidó együttes koncertje, az Izraeli Filharmonikus Zenekar zenészeivel

OMIKE est - Shesh Besh - arab-zsidó együttes koncertje, az Izraeli Filharmonikus Zenekar zenészeivel

Fischer Iván, az Izraeli Filharmonikus Zenekar zenészeiből álló Shesh
Besh - arab-zsidó együttest látja vendégül a márciusi esten.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: március 7. csütörtök, 19:00

A Shesh Besh 2000-ben alakult arab-zsidó együttes az Izraeli Filharmonikusok tagjait és az észak-izraeli arab közösség legkiválóbb zenészeit egyesíti.

Az együttes tagjainak színpadi jelenléte és zenei képessége azt a meggyőződést közvetíti, hogy a zene nyelve képes összekötni a szíveket és valódi hidakat építeni az emberek között. A Shesh Besh a „KeyNote” az Izraeli Filharmonikusok zeneoktatási és közösségi programjának része, amely az IPO UK Alapítvány támogatásával jöhetett létre.

Az arab-zsidó együttes közel-keleti zenét, klasszikus zenét és eredeti összeállításokat játszik, ezáltal egyedülálló multikulturális környezetet teremt.

A koncert előtt, Fischer Iván és Yacov Hadas-Handelsman, Izrael budapesti nagykövete fogja az OMIKE közönségét köszönteni.

A koncert programja:

1.      C. Saint-Saëns: Fantázia a "Sámson és Delila" operájára

2.      S. Kheshaiboun: Longa Ajam

3.      J. S. Bach: Menüett és badinerie a No. 2 zenekari szvitből

4.      S. Kheshaiboun: Longa Nakreez

5.      Arab népzene / W. A. Mozart Bint al Shalabiye, S. Kheshaiboun

átiratában

6.      Hagyományos arab Lamma Bada Yatathanna

7.      Antonin Dvorak: Szláv tánc No. 8

8.      M. Shelem Shibboleth Ba'sade

A fellépő művészek:

Boaz Meirovich – fuvola

Saida Bar-Lev - hegedű és brácsa

Michael Maroun – arab lant, másnéven úd

Alfred Hajjar - Ney más néven nádfuvola

Sami Kheshiboun - hegedű

Uri Arbel - nagybőgő

Aziz Nadaf - ütőhangszerek

Az irodalmi részben, az OMIKE utolsó előadásaiból hallhatunk szemelvényeket, Bíró Kriszta, szerkesztésében és előadásában.

Nyolcvan évvel ezelőtt, március 18-án, szombaton, még tartott előadást az OMIKE Művészakciója. Másnapra is terveztek. Sőt, addigra az egész következő heti program megjelent már a lapokban. Arra az utolsó szombat esti előadásra emlékezünk, amikor vígjátékot játszottak, és úgy tettek, mintha normális volna körülöttük a világ.

A nap betűje: a VÁV. Tanító: Kurucz Ákos rabbi.

Ajánlatunk


A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés. A vád: kapcsolat az akkor száműzött Napóleonnal. A vád hazugságra épül, de Dantes már nem tudja bizonyítani igazát.

Ahogy egy kritikusa írta: „Akinek nehéz a szíve, vagy csak melegségre vágyik, nézze meg ezt a darabot. Aki a nagy generáció tagja és képtelen megérteni az unokáját, vagy az ipszilon generációé, és kiborítják a nagyszülei, nézze meg ezt a darabot. Aki egyszerűen szereti a színházat, nézze meg ezt a darabot.”

Ajánló


Az a zenekar, amelyet Kobayashi Ken-Ichiro életében először vezényelt szülőhazája határain kívül, az a budapesti MÁV Szimfonikus Zenekar volt. 2024.…

Komikussá vált történet egy tanárról, Nyúl Béláról, akit meghurcolnak, feláldoznak a politika oltárán egy Hannibálról szóló, látszólag jelentéktelen tanulmány miatt,…

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!