Program


Oltai Kata bemutatja: Harmadik szem dokumentumfilmklub

Oltai Kata bemutatja: Harmadik szem dokumentumfilmklub

Az év utolsó közös mozija Rune Denstad Langlo norvég dokumentumfilm-rendező és -író filmje. Szeretettel várunk minden eddigi és leendő klubtagunkat egy filmezésre és utána egy jó beszélgetésre!

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. december 12. kedd, 19:00

Norvégiában az utcára menni és tüntetni nagyon más, mint a világ számos, nem demokratikus országában. De mégis, mi okoz a norvégoknak, különösen a fiataloknak fejfájást? Jólét vagy jóllét? Ezzel a dilemmával kénytelen szembenézni a világ legnagyobb kőolajexportőrének számító ország és a norvég bíróság, miután fiatal klímaaktivisták példátlan pert indítottak a norvég állam ellen. Az ország elsődleges bevételét, egyben kivételes gazdagságát biztosító olajkitermelés szerintük ugyanis veszélyezteti a jövő nemzedékek – alkotmányban is rögzített – jogát a tiszta és egészséges környezethez. A norvég bíróságnak nem pusztán két, ellenérdekelt fél érdekeit kell mérlegre tennie, hanem jóval többet: az egyik serpenyőben az ország megélhetése és lakóinak életszínvonala, míg a másikban az óceán, az élővilág, végső soron a következő generációk jövője van.

eredeti cím: Norvegian headache

Rendező: Rune Denstad Langlo

Hossz: 58 perc

Gyártási év: 2021
Forgalmazó: magyarhangya

A vetítés előtt most is kapunk háttér-információkat és egy kis útmutatót a filmnézés szempontjaihoz a művészettörténész-klubvezetőtől.

Ajánlatunk


Budafoki Dohnányi Zenekar Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) vezényel: Guido Mancusi

Ajánló


dühös vígjáték két részben

A XV. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál győztes produkciói januártól a Fővárosi Nagycirkusz porondján!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!